Tennis

Revenja sòlida de Nadal

Barcelona Open Banc Sabadell. El balear va esborrar el record de la derrota del 2014 contra Almagro. El català Granollers va eliminar Tsonga

La consistent revenja de Rafa Nadal (2) sobre Nico Almagro amb la central del RCT Barcelona prou plena i amb Neymar i els seus goril·les de testimonis, l'èxit notable del català Marcel Granollers contra el francès Jo-Wilfried Tsonga (5) i l'eliminació prematura i inesperada del croat Marin Cilic (4), el campió del darrer obert dels Estats Units, a mans del veterà dominicà Víctor Estrella (53è de l'ATP), van constituir ahir els arguments destacats de la tercera jornada del Godó, que va discórrer amb alternances climatològiques: estones de pluja al migdia sense suspensions i sol a la tarda. També va sacsejar el torneig la derrota del prometedor australià de 19 anys Nick Kyrgios en el duel de la mateixa generació contra el suec Elias Ymer.

Nadal va esbandir Almagro per 6-3 i 6-1 en una hora i 38 minuts sense que li calgués forçar. Inconsistent, Almagro va alternar els seus grans cops habituals amb les errades no forçades també habituals –35 – i el peatge d'aquesta irregularitat contra el balear és inassumible. El trencament de Nadal en el setè joc del primer set va ser una llosa per al murcià, que també va cedir el seu servei en el novè joc. El segon set va ser estrany. Almagro va signar un trencament en el joc inicial i després va ser incapaç de guanyar els tres torns consecutius de servei i es va agenollar. Nadal, que va tancar el duel amb un punt de servei en un joc gairebé més llarg que tota la resta del set en què Almagro va malbaratar set pilotes de trencament, va fer un tennis sòlid i sense estridències i se'l va veure a un gran nivell físic. El manacorí se les haurà avui en els vuitens amb l'italià Fabio Fognini, que va aturar la progressió del sorprenent rus Andrei Rublev –el botxí dimarts de Verdasco– per 3-6, 6-4 i 6-1. L'italià és un dels jugadors més perillosos del circuit quan el vent li bufa de cara i ja va derrotar Nadal enguany en les semifinals de Rio de Janeiro. En el torn anterior, el xabià David Ferrer (3) va trencar el malefici d'eliminació prematura de les dues últimes edicions i va derrotar al rapitenc Albert Montañés per 6-2 i 6-3 en una hora i 25 minuts. El català va avançar-se (1-3) en el segon set amb un trencament i cops de vàlua, sobretot paral·lels, però la solvència de Ferrer no va consentir l'aventura.

PROTAGONISTES

He jugat a un ritme de creuer i això és el que estava buscant. Tot i això, he de millorar el meu cop de dreta
Rafa Nadal
Després de dos anys perdent, estic content del meu joc en el fons de la pista. He pogut imposar el meu ritme
David Ferrer

Derbi català als vuitens

La victòria de Marcel Granollers va assegurar la presència d'un tennista català en els quarts de final del Godó perquè el seu rival d'avui, l'olotí Tommy Robredo, que ahir va vèncer en el seu partit de dobles formant parella amb el canari David Marrero. Granollers va fer ahir un gran partit contra Tsonga –6-4 i 6-2 en una hora i 24 minuts–. Va ser infinitament superior amb el servei i només va encaixar un trencament –primer set– en tot el duel per quatre de favorables, dos en cada set. El barceloní havia perdut en pista dura els dos partits previs contra el francès, que aquesta temporada tot just havia disputat cinc partits, convalescent per una lesió en el braç dret. Tal com havia pronosticat en la prèvia, Granollers va fer un joc més agressiu que no pas en el seu debut i el francès, que no passa pel seu millor moment, es va ennuegar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)