Tennis

Robredo no defineix

No va consumar cap ‘break' (0/6) amb Klizan, que jugarà la semifinal contra Nishikori. Ferrer i Andújar disputaran l'altra

Fognini va ser una caricatura d'ell mateix i va caure clarament contra Andújar

El tennista català Tommy Robredo (9) va deixar escapar ahir l'oportunitat de disputar la seva tercera semifinal en el Barcelona Open Banc Sabadell contra l'eslovac Martin Klizan (14), un esquerrà incòmode que el va superar per 7-6 (6) i 6-4 en una hora i 37 minuts. Klizan jugarà avui la primera semifinal contra el vigent campió, el japonès Kei Nishikori (1), que va derrotar el castellonenc Roberto Bautista (7) per 6-2, 3-6 i 6-1 –una hora i 41 minuts– en un partit d'alternances en què es van veure intercanvis d'alt nivell. L'altra semifinal la jugaran el xabià David Ferrer (3), que arriba per setena vegada a la penúltima eliminatòria gràcies al seu triomf contra l'alemany Philipp Kohlschreiber (12) per 6-3 i 7-6 (5) en una hora i 44 minuts, i l'espanyol Pablo Andújar, que va esmicolar els pronòstics i va incrementar encara més la fama d'imprevisible en tots els sentits de l'italià Fabio Fognini (13), l'home que el dia abans es va carregar Rafa Nadal i que ahir va ser una caricatura d'ell mateix.

Els errors en les pilotes de break (0/6) van ser una llosa per a Robredo, que el va acabar condemnant tot i que l'olotí va ser prou fiable amb el seu servei –37/48 amb el primer i 11/19 amb el segon– i només va encaixar un trencament fatal en el tercer joc del segon set. El primer set va discórrer amb solvència per part de tots dos jugadors, malgrat que Robredo va flirtejar amb el break quan va tenir tres pilotes per fer un cop de puny damunt la taula en el tercer joc. La dreta del de Bratislava, el seu cop més poderós, va ser el seu actiu principal, a banda d'un servei amb efecte incòmode. L'eslovac també va signar un percentatge altíssim en les seves pujades a la xarxa i es va mostrar prou destre en les volees. Tot i que va demanar en diverses ocasions la presència del fisioterapeuta per molèsties al canell dret, queda clar que el problema no va tenir incidència en el resultat. Robredo va construir bé els punts, però va fallar pilotes clares de les que no acostuma a perdonar i quan ho tenia tot a favor que van acabar sent una llosa. Sigui com vulgui, el primer set es va acabar decidint en el tie-break, perquè en l'onzè joc el català va tornar a desaprofitar dues pilotes més de trencament. L'eslovac en va malbaratar una en el sisè joc. En clara trajectòria ascendent i amb el seu cop de dreta cada vegada més afinat, Klizan es va avançar per un inesperat 6-0. Li va tremolar el pols per tancar, però va resoldre per 8-6 després d'un parcial de l'olotí tan heroic com estèril de 0-5. El trencament de l'eslovac en el tercer joc del segon set ja va ser irrecuperable per al català. Klizan, vencedor a Casablanca, va tancar el primer partit entre tots dos amb un ace.

En el primer duel de la jornada, Kei Nishikori va arrencar pletòric i va signar els vuit primers punts, avançant-se per 2-0 amb un break en el joc inicial. Bautista va reaccionar amb orgull, però un nou trencament en el setè joc va sentenciar. La dreta del llevantí, setzè de l'ATP, i la seva mobilitat li van permetre capgirar la truita en el segon set, aprofitant també una baixada d'intensitat del japonès (3-6). En el desempat, el vigent campió, que l'any passat també va eliminar el mateix rival, va recuperar el domini des del centre amb el seu revés prodigiós i amb una dreta cada vegada més efectiva, i va esborrar de la pista Bautista.

Kohlschreiber, semifinalista en el Godó 2013, va exhibir cops de gran vàlua, sobretot amb el seu excel·lent revés a una mà, però Ferrer, tot solidesa, va encarrilar el set i el partit amb un trencament en el tercer joc i un altre en el cinquè després del contra-break en el quart del teutó. El segon set es va resoldre amb un tie-break gairebé per casualitat, ja que tots dos van trencar tres cops el volàtil servei del rival. En el desenllaç, el quatre cops finalista a Barcelona va apel·lar als seus galons i va ser superior. En l'últim partit dels quarts, Fognini va mostrar la seva pitjor cara sense treure mèrits a Andújar, que va aprofitar l'esquizofrènia de l'italià. El 6-1 del primer set va estar carregat de regals del transalpí, que va encaixar tres breaks en el primer, el cinquè i el setè joc. El botxí de Nadal va reaccionar amb timidesa en el segon set, però va ser foc d'encenalls. El tennista de Cuenca mai havia superat els vuitens de final a Barcelona i acredita també entre els seus resultats més destacats la semifinal del 2013 en el Masters 1.000 de Madrid i tres títols en el seu palmarès. El seu entrenador, el català Albert Portas, va ser finalista del Godó l'any 1997 i va perdre la final contra Albert Costa, l'actual director del torneig. Avui se sabrà si aquest fet és una mena de premonició.

PROTAGONISTES

El tennis és just i posa tothom al seu lloc. I si no he pogut guanyar mai aquí ha estat perquè no ho hauré merescut
David Ferrer
Ha estat un partit mot difícil perquè Bautista ha jugat molt bé el segon set. La concentració ha estat clau en la meva victòria
Estic molt content de tornar a disputar unes semifinals aquí després dels dos últims anys tan dolents. Ha estat un partit molt dur
L'eliminació de Nadal va ser trista de veure, però he d'estar molt centrat perquè queden molt bons jugadors
Kei Nishikori
Sabia que ell de vegades comet molts errors i estava preparat per aprofitar l'oportunitat
Pablo Andújar

Si no vols caldo, dues tasses

Una de les curiositats de la jornada d'ahir va ser el doble enfrontament entre Tommy Robredo i Martin Klizan, que també van jugar els quarts en dobles. Robredo, amb el canari David Marrero, van perdre contra Klizan i el pakistanès Qureshi per 6-3, 6-7 (4) i 10-6. També es van acomiadar els catalans Marcel Granollers i Marc López (2) contra el croat Marin Dragana i el finlandès Henri Kontinen per 6-4, 1-6 i 13-11. Les semifinals les juguen avui Klizan-Qureshi contra Peya-Soares (4) i Dragana-Kontinen contra Murray-Peers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)