Tennis

Nadal-Djokovic en els hipotètics quarts de París

Tennis. El balear i el serbi comparteixen la part alta del quadre amb Andy Murray (3) i David Ferrer (7), possibles rivals en semifinals. Federer, Berdych, Nishikori i Wawrinka, per la part baixa

El manacorí Rafa Nadal tindrà un debut plàcid a Roland Garros contra el francès de 18 anys convidat pels organitzadors Quentin Halys (304è de l'ATP), però un camí global cap a la glòria prou esquerp. El nou vegades campió i defensor de la corona haurà de ballar amb la més lletja en uns hipotètics quarts en què s'emparellaria amb el número u, l'implacable serbi Novak Djokovic. No en va, el balànic ha guanyat els set últims grans tornejos que ha jugat: cinc Masters 1000 seguits, comptant el de París-Bercy del curs passat; la copa Masters, i l'obert d'Austràlia. La gran morbositat del sorteig, de fet, consistia a descobrir el camí del balear tenint en compte que només és el cap de sèrie número 6. Hauria estat el setè favorit, però la baixa per lesió del canadenc Milos Raonic li ha permès escalar un lloc. Abans de xocar amb Djokovic, el manacorí hauria d'enfrontar-se, sempre que imperi la lògica, amb Nicolás Almagro, el francès Adrian Mannarino i el búlgar Grigor Dimitrov, un os dur de rosegar.

Si bé el bagatge de la dècada atorga a Nadal el paper de màxim favorit, els darrers resultats i els enfrontaments directes assenyalen cap a Djokovic, que debutarà contra el finlandès Jarkko Nieminen. Pel mateix sector del serbi i de Nadal també hi ha Andy Murray (3) i David Ferrer (7), que jugarà contra l'eslovac Lukas Lacko. Ells seran, doncs, els hipotètics rivals en les semifinals. Les bastonades de la part baixa les dirimiran Roger Federer (2), Tomas Berdych (4) i Kei Nishikori (5). Els dos darrers se les haurien en els quarts, mentre que Federer jugaria els quarts contra Stan Wawrinka (8).

La russa Maria Xaràpova, vigent campiona, va ser la mà innocent en el sorteig dels emparellaments dels caps de sèrie masculins. Nadal va fer la mateixa operació en el quadre femení. La resta de duels els va determinar un programa informàtic.

Hipotètics quarts
(1) Novak Djokovic-(6) Rafa Nadal
(3) Andy Murray-(7) David Ferrer
(5) Kei Nishikori-(4) Tomas Berdych
(8) Stan Wawrinka-(2) Roger Federer
Hipotètics vuitens
(1) Novak Djokovic-(15) K. Anderson
(10) Grigor Dimitrov-(6) Rafa Nadal
(3) Andy Murray-(10) John Isner
(9) Marin Cilic-(7) David Ferrer
(5) Kei Nishikori-(11) Feliciano López (14) Jo-W. Tsonga-(4) Tomas Berdych
(8) Stan Wawrinka-(12) Gilles Simon
(13) Gaël Monfils-(2) Roger Federer

Suárez-Niculescu

Carla Suárez (8) debutarà contra la romanesa Monica Niculescu, a la qual ha vençut en els tres partits previs. La canària ha fet una gira excepcional sobre terra i arriba amb la moral pels núvols. La catalana Garbiñe Muguruza (21), per la seva banda, arrencarà contra una jugadora procedent de la prèvia, la croata Petra Martic. Serena Williams (1) jugarà contra contra la txeca Andrea Hlavackova i Maria Xaràpova (2) amb l'estoniana Kaia Kanepi. La granollerina Laura Pous (205a) va quedar a un pas d'accedir al quadre en perdre el darrer partit de la prèvia contra la brasilera Teliana Pereira (77a) per 3-6, 6-0 i 7-5.

Robredo contra Golubev

Pel que fa als catalans, l'olotí Tommy Robredo, que acaba de superar una lesió, debutarà contra el kazakh Andrei Golubev. Si supera aquest primer duel, s'enfrontarà al vencedor del partit entre el nord-americà Sam Querrey i el jove valor croat Borna Coric. El barceloní Marcel Granollers, per la seva banda, entrarà en acció contra l'alemany Mathias Bachinger i si passa se les haurà probablement amb Roger Federer. El mataroní Albert Ramos haurà de jugar-se l'accés contra el tennista de Conca Pablo Andújar, finalista recentment al Barcelona Open Banc Sabadell, que va guanyar Kei Nishikori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)