Waterpolo

Les mans prodigioses

L'Atlètic Barceloneta va eliminar contra pronòstic el potent Szolnoki hongarès en els penals i avui jugarà la semifinal amb el Pro Recco italià. El porter Dani López va excel·lir

szolnoki9


barceloneta10


Espectacular l'última gesta de l'Atlètic Barceloneta. Ahir va eliminar el Szolnoki hongarès, una selecció estel·lar amb sis campions del món amb Hongria i amb deu protagonistes de l'última final de l'europeu. Els mariners van brodar una actuació brillant en què va sobresortir un increïble Dani López Pinedo a la porteria (60% d'encert). El barceloní va ser determinant durant els 32 minuts de joc, i en la decisiva tanda de penals va aturar el cinquè llançament a Madaras. La gesta reivindica la condició de campions d'Europa dels mariners, que avui tindran un compromís encara més complicat contra el totpoderós, esportivament i econòmicament parlant, Pro Recco italià, màxim favorit de la final a sis de Barcelona.

Només la perfecció podia acostar els catalans a la victòria. I la va aconseguir durant tres parcials. Imposant un joc elèctric i bastint una sòlida muralla que va ser un autèntic turment per a un equip amb dos dels tres màxims golejadors durant la fase preliminar: Stefan Mitrovic (25 gols) i Denes Varga (23). En els últims vuit minuts, la bèstia hongaresa es va despertar contra un equip que ho havia donat tot, però només va poder forçar uns penals que van acabar fent justícia.

L'Atlètic Barceloneta va imposar la seva llei d'entrada. Va aprofitar dues accions de superioritat resoltes per Minguell i Echenique per distanciar-se en el resultat (2-0). Els hongaresos, desactivats en atac, es van estrenar amb una rematada potent de Vamos. Dani López no va trigar a entrar en escena i va començar el recital posant una mà providencial per evitar el gol en una acció d'inferioritat a les acaballes del primer parcial. El porter de Sants no es va limitar a oferir un repertori d'aturades impossibles, sinó que va ser la llançadora de l'atac en el tercer gol que va firmar Felipe Perrone. Ubovic, també en una acció de rapidesa després d'una exclusió rival, va obrir una escletxa de tres gols (4-1). El Szolnoki va escurçar la diferència abans del descans mitjançant Madaras (4-2).

Els de Chus Martín van continuar brillant després del descans. Multiplicant-se en defensa i ajudant-se en cada acció ofensiva del rival per facilitar la feina a Dani López, que, encara que semblés impossible, es va anar envalentint encara més a mesura que van avançar els minuts. Roca i Tahull van mantenir la diferència de tres gols, que es va anar rebaixant a mesura que es consumien els minuts i també les forces dels mariners, fins que el Szolnoki va empatar a 6. Dani López encara va haver d'intervenir en el darrer sospir per evitar un desenllaç cruel. I ho va fer en el darrer penal després que Minguell, Fran, Echenique i Perrone marquessin i confirmessin una nova gesta dels mariners.

PROTAGONISTES

ATLÈTIC BARCELONETA: López, Sziranyi, Perrone (1), Oneto, Español, Minguell (1) i Fran Fernández –equip inicial–, Roca, Echenique (1), Ubovic (1), López Escribano i Tahull. SZOLNOKI: Nagy, Gocic, Madaras (3), Jansik, D.A. Varga, Kis i Mitrovic –equip inicial–, Vamos (2), Mezei, Aleksic (1), Toth i D.R. Varga. PARCIALS: 2-1, 2-1, 2-1 i 0-3. 4-3 als penals. ÀRBITRES: Margeta (Eslovènia) i Schwartz (Israel). PÚBLIC: uns 1.500 espectadors a la piscina Bernat Picornell.
Els penals han estat justos. Hem fet tres parts molt bones contra un gran equip a Europa
Chus Martín
entrenador atlètic barceloneta
Hem guanyat un equip fet per guanyar la Champions. A un partit a casa pot passar de tot
Dani López Pinedo
porter atlètic barceloneta

Xavi Garcia busca la final en el duel croat

Xavi Garcia intentarà embutxacar-se l'altre bitllet per a la final de demà. Per aconseguir-ho, el Primorje de Rijeka en què milita ha de derrotar el Jug Dubrovnik avui en la primera de les dues semifinals (18 h), en un duel que serà una reedició de la final de la lliga croata jugada recentment. Llavors, els de Garcia es van proclamar campions en una eliminatòria trepidant que es va haver de resoldre en cinc partits. “Ens coneixem molt i mai se sap, pot afavorir o no. Demà [per avui] ho veurem. De tota manera, aquí estem els sis millors d'Europa i ens ho hem de guanyar”, va dir el català. El Primorje s'ha estalviat els quarts en quedar primer del grup B en la fase preliminar, mentre que el Jug es va desfer de l'Eger hongarès en el duel inaugural (8-10) de la final a sis a les Picornell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció