Natació

Marina Castro guanya el bronze en els 800 m a Bakú

Jocs Europeus. La fondista del CN Sabadell va pujar al podi en la primera jornada de les proves de natació. Marc Vivas va ser quart en els 400 lliures

En la primera jornada de les proves de natació dels Jocs Europeus de Bakú ja va arribar la primera medalla per als nedadors catalans. Marina Castro (CN Sabadell) va acabar en la tercera posició dels 800m lliures amb un registre de 8:45.51. El títol va ser per a la britànica Holly Hibbott amb 8:39.02. La barcelonina va iniciar la prova amb tranquil·litat, però sempre estant a tocar de les primeres posicions, i en els 300m ja era tercera. A la meitat de la distància ocupava el quart lloc, però a partir d'aquí va recuperar la tercera plaça i ja no la va abandonar. Va saber mantenir a ratlla la italiana Svera Schiazzano, quarta amb 8:46.64, que havia començat forta i va anar de més a menys.

El seu company d'equip Marc Vivas es va quedar a les portes del podi en els 400 m lliures masculins. El de Polinyà va anar de menys a més i va fer un registre de 3:53.92, i es va quedar a gairebé un segon i mig de la tercera plaça, que va ser per al rus Ernest Maksumov (3:52.65). La medalla d'or se la va emportar l'alemany Paul Hentschel amb 3:52.43. En aquests mateixos 400 m estils, el blanenc Guillem Pujol (CN Mataró) va ser el setè de la seva sèrie amb un temps de 3:55.87, el novè de tots els participants, i no va entrar en la final. Encara que hagués fet el vuitè temps tampoc hauria pogut lluitar per les medalles, ja que només dos nedadors per país podien passar a la final, i ell va ser el quart representant de la delegació espanyola. El granadí Marcos Rodríguez va fer el setè millor temps, però era el tercer espanyol i no va disputar la final. En els 100 m esquena, el sabadellenc Joan Casanovas (CN Sabadell) va ser novè de la seva sèrie, el 31 del total amb 58.05.

La barcelonina Laia Martí (UE Horta) va acabar en la vuitena posició en la final dels 400 m estils amb un temps de 4:56.59. En les eliminatòries del matí va ser quarta de la seva sèrie amb un registre un xic millor de 4:56.50, que va ser el novè millor temps. Va entrar en la final, ja que davant seu hi havia tres italianes i només dues podien disputar la final. La campiona va ser la britànica Abbie Wood amb 4:41.97.

La malaguenya Carmen Balbuena (CN Torremolinos) es va classificar per a la final dels 200 m papallona amb la millor marca de tots els participants, 2:11.52, mentre que en els 100 m lliures la murciana Carmen San Nicolás (CN San Javier) també es va classificar per a la final amb 56.89, la vuitena marca.

En el bàsquet 3x3, l'equip espanyol, en el qual hi ha el jugador d'Esplugues de Llobregat Alejandro Llorca, va disputar el primer partit del seu grup i va vèncer sense problemes Turquia per 19-9. En l'altre partit del seu grup, Rússia va derrotar Bèlgica per 21-12. Avui, Espanya completarà la fase de grups jugant contra Rússia i Bèlgica.