Tennis

La troica

Wimbledon. Djokovic, vigent campió, Federer, rei amb set corones i darrer finalista, i Murray, triomfador el 2013, formen el trio de grans favorits amb el permís de Nadal i Wawrinka

El triangle màgic format per Novak Djokovic, vigent campió, Roger Federer, últim finalista i rei indiscutible a l'All England Club amb set corones, i Andy Murray, campió el 2013, s'entreveu com un bloc consistent per conquerir novament el títol de Wimbledon, el tercer Grand Slam del curs que arrenca avui. De fet, la troica del tennis mundial ha monopolitzat les tres últimes finals sobre herba al santuari anglès. La darrera intromissió la va signar Rafa Nadal quan va perdre la final del 2011 contra Djokovic.

Per qualitat sobre herba, per bagatge i experiència el favorit és Roger Federer. El suís veu com, amb 33 anys, aquesta serà una de les seves darreres oportunitats d'incrementar el seu nombre de títols de Grand Slam –líder de sempre amb 17– i arriba pletòric amb el seu vuitè títol de Halle al sarró. A més, és amb 15 corones el jugador de la història amb més títols sobre la superfície. “He jugat molt bé l'últim any i ara he fet la millor preparació de Wimbledon de sempre, amb una setmana més de temps i la confiança d'haver guanyat a Halle”, avisa.

Competidor nat, Djokovic espera allunyar els fantasmes del mal tràngol de la final de Roland Garros contra Stan Wawrinka, que també s'ha elevat a la categoria d'aspirant solvent a pesar d'haver acreditat tan sols uns quarts (2014) com a millor resultat a Londres. Djokovic, el número u, llueix dos títols (2014 i 2011) i res no fa penar que ressorgirà. Per una banda, irromp alliberat físicament sense haver jugat cap dels tornejos previs però, per l'altra, el seu rodatge és inferior.

L'escocès Andy Murray va trencar una barrera psicològica el 2013 amb el seu triomf, el primer d'un britànic després de 77 anys. A més, ve de guanyar el torneig de Queens i mirarà de sobreposar-se a la maledicció que recau sobre el vencedor d'aquest torneig previ i que evita que poques vegades hagi signat també el doblet.

El bicampió a Wimbledon (2008 i 2010) Rafa Nadal, no entra tan de ple en les apostes, tot i que mai no se'l pot descartar, ni per bagatge –també va ser finalista els anys 2006, 2007 i 2011– ni per mentalitat. El seu test sobre herba a Stuttgart va ser positiu i va guanyar el títol. Una setmana més tard, però, va cedir a les primeres de canvi a Queens. El 2014 va perdre en el quart partit amb Nick Kyrgios.

Baixa de Ferrer

El de Xàbia, quartfinalista el 2012 i el 2013 i vuitè favorit, no podrà jugar per una lesió al colze. El seu lloc l'ocuparà l'italià Luca Vanni. Ferrer acumulava 51 Grand Slam jugats de manera consecutiva.

Els catalans

Sense ser especialista, l'olotí Tommy Robredo (19), que avui té un duel assequible contra l'australià John Millman (119è), va signar l'any passat la millor actuació arribant a la quarta eliminatòria. Els altres dos catalans són Marcel Granollers, que debuta avui contra el serbi Janko Tipsarevic, i Albert Ramos.

Pista central A partir de les 14 h
(1) Novak Djokovic-Philipp Kohlschreiber
(4) Maria Xaràpova-Johanna Konta
(4) Stan Wawrinka-João Sousa
Pista 1 A partir de les 14 h
(1) Serena Williams-Margarita Gasparyan
Simone Bolelli-(5) Kei Nishikori
(11) Grigori Dimitrov-Federico Delbonis
Pista 2. A partir de les 12.30h
(26) Nick Kyrgios-Diego Schwartzman
Jarkko Nieminen-Lleyton Hewitt
Alison Riske-(6) Lucie Safarova
Heather Watson -(32) Caroline Garcia
Pista 3. A les 12.30h
(9) Marin Ciclic-Hiroki Moriya
Pista 7. A les 12.30 h
Janko Tipservic-Marcel Granollers
Pista 8. 2n torn. Primer partit a les 12.30 h
(9) Carla Suárez-Jelena Ostapenko
Pista 11. 4t torn Primer partit a les 12.30 h
(19) Tommy Robredo-John Millman
Homes
(1) Novak Djokovic-(5) Kei Nishikori
(4) Stan Wawrinka-(7) Milos Raonic
(10) Rafa Nadal-(3) Andy Murray
(6) Tomas Berdych-(2) Roger Federer
Dones
(1) Serena Williams-(7) Ana Ivanovic
(4) Maria Xaràpova-(6) Lucie Safarova
(5) Caroline Wozniacki-(3) Simona Halep
(8) Ekaterina Makarova-(2) Petra Kvitova

Serena, amb el permís de Kvitova

La nord-americana Serena Williams és la gran favorita i busca el seu sisè títol, que li permetria endur-se de manera consecutiva els quatre Grand Slams. L'any passat, la campiona va ser la txeca Petra Kvitova, que va conquerir la seva segona corona i que s'entreveu com la gran rival de Serena. L'altra gran aspirant és la russa Maria Xaràpova i tampoc no es pot descartar la romanesa Simona Halep. La catalana Garbiñe Muguruza (20), una rival poc desitjada per la resta per la seva imprevisibilitat, debutarà demà contra la nord-americana Varvara Lepxenko (38a).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)