Ciclisme

Purito: “Arribo al Tour molt animat i en bona forma”

Ciclisme. El de Parets del Vallès es mostra convençut que pot aconseguir la victòria en aquesta edició de la prova francesa, ja que s'adapta com mai al seu perfil d'escalador

Confiança màxima. Joaquim Rodríguez (Katuixa) arriba al Tour de França convençut que hi pot fer un bon paper i millorar el tercer lloc del 2013. El de Parets del Vallès creu que pot haver arribat l'hora de fer realitat un dels seus somnis, guanyar una de les tres grans curses per etapes. De moment ha pujat al podi en totes tres –va ser tercer a la Vuelta a Espanya 2010, segon al Giro d'Itàlia 2012 i tercer al Tour de França 2013–, però mai al lloc més alt. “Hi arribo molt animat, amb ganes i en bona forma. Estic content de com ha anat el descans després de la Dauphiné, ja que volia arribar al Tour en bones condicions, amb una punta de forma, per anar de menys a més. Crec que tot ha sortit meravellosament.”

Purito considera que pot ser l'última oportunitat que tindrà en la seva carrera esportiva de guanyar el Tour de França, ja que no creu que en les properes edicions el recorregut s'adapti com aquest al seu perfil d'escalador. A més, aquest any només haurà de fer front a 14 quilòmetres de contrarellotge individual –el seu gran handicap–, que es disputaran en la primera etapa: “No crec que en el que em queda en actiu pugui trobar un recorregut millor. Hi arribo motivat i crec que millor que el 2013.” El català va explicar que haurà d'estar atent en les primeres etapes: “El major problema pot ser la primera setmana, amb els murs d'Hui i Bretanya i els trams amb llambordes. Caldrà estar molt atents, perquè se't pot escapar el Tour o un bon lloc en la general.”

Purito va assenyalar Chris Froome, vencedor el 2013, com el principal rival a batre en aquest Tour, que dissabte comença a Utrecht (Holanda): “És el ciclista que veig més fort perquè acaba de guanyar la Dauphiné, però veurem què passa en la cursa. Serà un Tour com el de l'any passat, en què poden passar moltes coses, pot ser molt mogut. Espero estar a l'altura i arribar a la muntanya amb possibilitats de guanyar.” També va confirmar la seva participació en la Vuelta a Espanya (del 22 d'agost al 13 de setembre) i va dir que, tot i que ja té 36 anys, encara no pensa en la retirada: “Espero córrer encara molt anys. No m'he posat límits, de moment veig lluny la retirada, perquè cada dia m'agrada més aquest esport.”

JOAQUIM RODRÍGUEZ

No crec que en el que em queda en actiu pugui trobar un recorregut millor. Arribo al Tour motivat i millor que el 2013
La primera setmana caldrà estar molt atents, perquè se't pot escapar el Tour o un bon lloc en la classificació general
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)