Més esport

El Raidaran amplia l'àmbit geogràfic i la participació

Esports d'aventura. Més enllà de la Val d'Aran, l'únic raid internacional a Catalunya també tindrà incursions a la Vall d'Àneu, la Vall Fosca, la Vall de Boí i el Pont de Suert

La segona edició de la Raidaran, l'únic raid internacional de Catalunya, comença avui amb la superació de l'àmbit geogràfic de la Val d'Aran i per la potent i nombrosa representació francesa com a fets més rellevants. La prova torna a formar part del circuit europeu ARES (Adventure Racing European Series) i aquest cop també tindrà incursions a la Vall d'Àneu, la Vall Fosca, la Vall de Boí i el Pont de Suert.

El vigent campió, el Diedre, no defensarà el títol de l'any passat, però sí que ho farà un dels seus components, Albert Vilana, que s'ha incorporat al Vall Fosca. Aquest conjunt s'ha convertit automàticament en un dels principals favorits a la victòria tant per la capacitat dels seus integrants com pel coneixement del territori. Els equips de la categoria elit han d'estar formats per quatre corredors sempre en cursa i un d'ells, com a mínim, ha de ser obligatòriament del sexe femení. La participació catalana la completen l'Aventura Xperience-SportHG, el TwoNav Terres de l'Ebre, l'Indiketes i el Raidavantura.org. Entre els equips francesos destaca la presència de Julien Moncomble i Climent Valla amb el Team FMR, ja que tenen l'experiència de ser segons amb l'X-Bionic, i de l'equip Absolu Raid Les Belettes-Team Energie, format íntegrament per noies. A més, participen en la prova dos conjunts holandesos, un de basc, dos d'Elx, un de Múrcia i el Trangoworld, de base gallega.

Segons Xavi Rodríguez, organitzador del Raidaran, “l'alta muntanya marcarà la diferència”. En aquest sentit, destaca que “s'hauran d'afrontar desnivells positius de 1.000 metres d'una sola tirada i s'arribarà fins als 3.000 metres d'altitud, amb freqüents passos per zones deshabitades on encara hi ha neu i on només viuen vaques.” Tot i això, Rodríguez té clar que la prova “no està feta només per als equips que puguin ser forts corrent o anant en bicicleta.” Aquest raid d'aventura, que ja ha aconseguit ser designat com a seu del campionat d'Europa de l'any que ve, destaca per la varietat de les seves proves, entre les quals s'inclouen, a més del trekking i del ciclisme de muntanya, el caiac, el ràfting, la via ferrada, el barranquisme, el paddle-surf, l'escalada i el ràpel. Unes disciplines que repartiran molts punts i que, sens dubte, “poden decantar la balança”. En total, es recorreran uns 470 quilòmetres. A més, com és habitual en aquest tipus de competicions, l'orientació serà un element clau a tenir en compte per a tots els participants, així com l'estratègia i la gestió de la son i de l'esforç, perquè el Raidaran es disputarà sense interrupció des d'aquest matí fins diumenge al migdia.

Aquest any també es repetirà la categoria d'aventura i com a novetat s'ha creat la categoria Open, apta per a tots els públics i consistent en poc més de 24 hores sense parar, ja que la sortida es farà dissabte al Pont de Suert.

CANDIDAT

L'equip de la Vall Fosca, amb Albert Vilana, és un dels grans favorits a la victòria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)