Tennis

Més forts que mai a vuitens

Tennis. Els favorits agafen forces per afrontar la setmana decisiva a Wimbledon, on Djokovic, Wawrinka, Xaràpova, Wozniacki i Venus Williams han ensenyat múscul no cedint cap set

Poques sorpreses s'han viscut fins ara a l'All England Club després d'una setmana de competició. L'eliminació de Rafa Nadal dimecres va ser el més sonat d'un torneig de Wimbledon en què els principals favorits trepitgen l'herba amb pas ferm, de moment.

La jornada de descans d'ahir va servir perquè els tres supervivents del big four (Djokovic, Federer i Murray), entre d'altres, mantinguessin el físic i el cap a punt pel que ve ara, els vuitens. No serà pas complicat per al número 1, el tennista serbi, que avui s'enfronta a Kevin Anderson i que encara no ha cedit cap set, igual que el suís Stan Wawrinka, el seu botxí a Roland Garros. Tampoc no han concedit cap possibilitat a les seves rivals en el quadre femení Maria Xaràpova (4a cap de sèrie), Caroline Wozniacki (5) i Venus Williams (16).

“Necessita més partits”

Pel camí, il·lustres com Nadal han hagut de menjar herba abans d'hora, en el seu cas contra l'alemany Dustin Brown en segona ronda. “Necessita més partits per recuperar confiança. En els darrers anys ha perdut a la primera setmana. No és fàcil tornar al mateix torneig, a la superfície que menys li agrada i recuperar la confiança”, va sentenciar Djokovic sobre l'eliminació de Nadal. Més dur va ser amb el mallorquí el mític John McEnroe: “Necessita un nou entrenador.”

Raonic (7) o Nishikori (5), aquest per una lesió al bessó, també van dir adéu abans d'hora, com Petra Kvitova (2), Simona Halep (3) o Ana Ivanovic (7).

Els qui no han dubtat en la primera setmana a Wimbledon han estat Federer i Murray. El primer, sobrat de classe, s'enfrontarà avui a l'espanyol Roberto Bautista. El jugador local ho farà contra el croat Karlovic. Tots dos jugaran a la pista central. Abans, a la pista 2, Garbiñe Muguruza, formada a Catalunya, intentarà allargar el somni i arribar als quarts contra la danesa Wozniacki.

Pista central. 14 h Vuitens de final
(23) Ivo Karlovic - (3) Andy Murray
(20) Roberto Bautista - (2) Roger Federer (1) Serena Williams - (16) Venus Williams
Pista 1. 14 h
(4) Maria Xaràpova - Zarina Diyas
(4) Stan Wawrinka - (16) David Goffin (1) Novak Djokovic - (14) Kevin Anderson
Pista 2. 12.30 h
(5) C. Wozniacki - (20) G. Muguruza (21) R. Gasquet - (26) Nick Kyrgios (6) Tomas Berdych - (12) Gilles Simon
Pista 3. 12.30 h
(9) Marin Cilic - Denis Kudla
Pista 12. 12.30 h
Vasek Pospisil - (22) Viktor
Troicki

Conchita Martínez, nova capitana

El serial sobre la capitania de la copa Davis sembla arribar al seu final o, en tot cas, obrir un nou capítol. Conchita Martínez serà probablement nomenada oficialment avui nova capitana en substitució de Gala León, que no ha arribat ni a debutar. La Federació Espanyola de Tennis (RFET), que ara presideix Fernando Fernández-Ladreda, s'ha decidit per aquesta opció, tot i que el nou dirigent no va voler ahir ni confirmar-ho ni desmentir-ho. Julián Alonso podria quedar com a ajudant de Martínez, que també és la capitana de la copa Federació i que debutarà el dia 17 contra Rússia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)