Atletisme

Set catalans a Pequín

Adel Mechaal, Ilias Fifa, Esther Guerrero i Laura Redondo també entren en la selecció espanyola i s'afegeixen a Carles Castillejo, Jesús Ángel García Bragado i Raquel González

Espanya hi envia 26 nois i 15 noies

Set atletes catalans aniran a Pequín per disputar el campionat del món. Adel Mechaal (AA Palamós) en els 1.500 m, Ilias Fifa (FC Barcelona) en els 5.000 m, Carles Castillejo (Adidas) en la marató, Jesús Ángel García Bragado (CA Laietània) en els 50 km marxa, Esther Guerrero (FC Barcelona) en els 800 m, Laura Redondo (FC Barcelona) en el martell i Raquel González (FC Barcelona) en els 20 km marxa han estat convocats pel director tècnic de la Federació Espanyola d'Atletisme, Ramon Cid. En aquesta llista hi ha dues atletes més del FC Barcelona, la mallorquina Caridad Jerez en els 100 m tanques i la gallega Sabina Asenjo en el disc. En total la selecció espanyola està formada per 41 atletes, 26 homes i 15 dones.

Carles Castillejo, Jesús Ángel García Bragado i Raquel González ja tenien la seva plaça assegurada des de feia setmanes, mentre que Ilias Fifa i Adel Mechaal van entrar en la llista que es va fer pública al matí. No va ser fins a la tarda que es va informar que Esther Guerrero i Laura Redondo també anirien a Pequín. A banda dels atletes que havien fet la mínima –entre ells Ilias Fifa–, i que depenien de la federació espanyola (RFEA), n'hi havien altres que depenien de les places de repesca de la federació internacional (IAAF). Des de la RFEA es van presentar disset noms i en un principi la IAAF en va acceptar set, entre ells Adel Mechaal. Ahir a la tarda, però, també van entrar Esther Guerrero i Laura Redondo, i des de la federació espanyola es deia que seguien treballant per veure si hi havia algun altre atleta repescat. Dels 41 atletes que formaran part de la selecció espanyola, 32 han fet la mínima que es demanava. Dos atletes més també la tenien i haguessin entrat en la llista però han estat baixa per lesió, la madrilenya Diana Martín en els 3.000 m obstacles i l'alacantí Eusebio Cáceres en la llargada.

El seu primer mundial

Per a Raquel González, Laura Redondo, Esther Guerrero, Adel Mechaal i Ilias Fifa aquesta serà la seva primera participació en un mundial. La mataronina ja va estar en l'europeu de Zuric de l'any passat, mentre que la llançadora de Gavà va estar en l'europeu d'Hèlsinki el 2012, i el palamosí es va estrenar en la pista coberta amb el mundial de l'any passat i en l'europeu d'aquest any. Per a Esther Guerrero i Ilias Fifa el mundial de Pequín serà el seu primer gran campionat internacional. Carles Castillejo estarà en un mundial per segon cop després del de Berlín l'any 2009, on va disputar els 10.000 m. El barceloní ja ha estat en tres Jocs Olímpics i dos europeus. Jesús Ángel García Bragado és l'atleta que ha competit en més mundials de la història, amb un total d'onze, aquest serà el dotzè, i ho ha fet de manera consecutiva després del seu debut, l'any 1993.

Les possibilitats de guanyar alguna medalla per a l'equip espanyol no són gaires. La cantàbrica Ruth Beitia lluitarà en l'alçada per pujar al podi, com també ho faran els marxadors, amb especial atenció al murcià Miguel Ángel López en els 20 km. Per molts altres l'objectiu serà classificar-se per a la final.

FINS LA TARDA

Esther Guerrero i Laura Redondo havien quedat fora al matí i van entrar a la tarda
Homes
Kevin López (Nike)
800 m
David Bustos (Nike)
1.500 m
Adel Mechaal (AA Palamós)
1.500 m
Víctor Corrales (P. Castelló)
1.500 m
Ilias Fifa (FC Barcelona)
5.000 m
Alemayehu Bezabeh (Bikila)
5.000 m
Jesús España (Valdemoro)
5.000 m
Javier Guerra (Adidas)
marató
Carles Castillejo (Adidas)
marató
Yidiel Contreras (P. Castelló)
110 mt
Roberto Alaiz (Nike)
3.000 m obs.
Sebastián Martos (Nike)
3.000 m obs.
Fernando Carro (N. Balance)
3.000 m ob.
Adrián Vallés (Pamplona)
perxa
Pablo Torrijos (P. Castelló)
triple
Borja Vivas (Malaga)
pes
Lois Martínez (P. Castelló)
disc
Javier Cienfuegos (Montijo)
martell
Pau Tonnesen (Tenerife)
decatló
Jorge Ureña (Colivenc)
decatló
Miguel Á. López (Llano)
20 km m.
Álvaro Martín (P. Castelló)
20 km m.
Diego Garcia (Marathon)
20 km m.
Jesús Á. Garcia (Laietània)
50 km m.
Benjamín Sánchez (Cieza)
50 km m.
Francisco Arcilla (P. Castelló)
50 km m.
Dones
Aauri Bokesa (Nike)
400 m
Esther Guerrero(FC Barcelona)
800 m
Trihas Gebre (Bilbao)
10.000 m
Alessandra Aguilar (Pampín)
marató
Caridad Jerez (FC Barcelona)
100 mt
Josephine Onyia (València)
100 mt
Ruth Beitia (Torralbo's)
alçada
Naroa Agirre (S. Sebastián)
perxa
Mar Jover (València)
llargada
Ursula Ruiz (València)
pes
Sabina Asenjo (FC Barcelona)
disc
Laura Redondo (FC Barcelona)
martell
Raquel González (FC Barcel.)
20 km m.
Maria José Poves (Scorpio)
20 km m.
Laura Garcia (Marathon)
20 km m.

La dotzena de García Bragado

Jesús Ángel García Bragado (CA Laietània) disputarà per dotzena vegada un campionat del món. És l'esportista mundial que n'haurà disputat més.
El capità de la selecció espanyola en l'apartat masculí –Ruth Beitia ho és en el femení–, va fer el seu debut l'any 1993 a Stuttgart i va guanyar la medalla d'or en els 50 km marxa amb 3h41:41. Des de llavors
no ha faltat mai a la cita en la distància més llarga que es disputa en un mundial, i ha aconseguit resultats
de tota mena. En el seu palmarès hi ha tres medalles més, dues de plata els anys 1997 a Atenes i 2001 a
Edmonton, i una de bronze l'any 2009 a Berlín. També ha estat desqualificat tres vegades, i només una, l'any 1999 a Sevilla, va haver d'abandonar. De les seves onze participacions –fins ara– en un mundial ha pujat al podi quatre vegades, ha estat finalista dues
vegades més i el pitjor resultat acabant la prova va ser el 12è lloc del 2013 a Moscou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)