Atletisme

Mechaal tanca una etapa a Pequín

Atletisme. El palamosí cau eliminat en la primera sèrie de 1.500 m i a partir del setembre agafarà una excedència per dedicar-se plenament a entrenar-se

Tot i les seves exhibicions en els campionats estatals –ha acreditat dos doblets tant en pista coberta com a l'aire lliure– i la seva determinació per fer-se un lloc a l'elit del mig fons internacional, Adel Mechaal (AA Palamós) es va tornar a topar ahir amb la crua realitat i va poder comprovar com encara li queda camí per recórrer. L'atleta baixempordanès va quedar eliminat en el primer sedàs de 1.500 m després d'ocupar el tretzè i penúltim lloc de la seva sèrie, amb un registre de 3:46.05. Mechaal, que prenia la sortida amb l'onzena marca dels participants (3:36.55), es va emparellar amb el kenyà Elijah Manangoi, que va cobrir el pas pels 400 m (1:05.33) i els 800 m (2:08.94) amb uns parcials molt lents. Les hostilitats es van desencadenar a 500 metres per a la meta i l'atleta català encara va poder passar al toc de campana en cinquena posició. En el revolt, però, va tenir una davallada considerable i va quedar relegat a les últimes places.

El resultat a Pequín avala la decisió presa per Mechaal ja fa alguns mesos d'apostar decididament per l'atletisme: “A partir del 15 de setembre comença la meva nova vida com a atleta professional i tant de bo pugui ser a dalt, lluitant si més no amb aquesta gent, que és el que m'agradaria. Ara no puc considerar que estic lluitant amb ells perquè realment han estat superiors i em fa ràbia, però també tinc el consol d'estar aquí tenint una feina de vuit hores diàries en una oficina.” Mechaal, que treballa com a funcionari al poliesportiu de Sant Antoni de Calonge, ha demanat una excedència fins al 2020 per preparar a consciència les dues pròximes cites olímpiques. I pel que fa a la cursa, hi va afegir: “Això és un mundial i, encara que venia en un bon estat de forma, la cursa ha estat molt lenta i aquesta gent canvia molt fort en l'última volta.” Tot i la decepció per l'eliminació, l'atleta català també va reivindicar els seus avenços en l'atletisme: “La premsa ens fot pals per tota la història que hi ha al darrere. Hi ha hagut gent molt bona i tots els que hi ha ara estem progressant, si més no vaig esgarrapant segons en una clara línia ascendent.”

Tampoc no li van anar gens bé les coses a l'atleta amb llicència de la federació catalana Lois Maikel Martínez, que en llançament de disc va quedar molt lluny de les places que donaven dret a competir en la final. El llançador d'origen cubà, que aquest curs havia arribat fins a 65,30 m, no va poder passar de 58,01 m. La marca de tall va ser de 62,48 m. “M'ha vençut l'ansietat”, va admetre.

A més de la mataronina Raquel González (20 km marxa), que competia la matinada passada, en la sessió matinal de dissabte (1.30 h) Jesús Ángel García Bragado prendrà la sortida en els 50 km i Pau Tonnesen Ricart afrontarà les últimes cinc proves del decatló. Seran els últims representants catalans al mundial de Pequín.

LES REACCIONS

Això és un mundial i, tot i que venia en bona forma, la cursa ha estat molt lenta i aquesta gent canvia molt fort en l'última volta
El 15 de setembre comença la meva vida com a atleta professional. A veure si puc ser a dalt
Adel Mechaal
atleta de 1.500 metres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)