Ciclisme

Froome també és humà

Vuelta. El campió del Tour perd 27 segons respecte dels seus rivals directes en defallir en les rampes més dures de la Capileira. Victòria espectacular de Lindeman després d'una llarga escapada

El primer test per als favorits a la victòria de la Vuelta a Espanya va passar factura a Chris Froome (Sky). L'omnipotent vencedor del Tour de França va perdre 27 segons respecte dels seus rivals directes després de defallir a dos quilòmetres de la meta a la Capileira, coincidint amb les rampes més dures (14%) d'aquest port de primera categoria. El britànic va perdre cinc llocs en la classificació general, en la qual ara és dotzè. No va ser cap sagnia, però sí un avís per a navegants.

L'altra cara de la moneda va ser per a Bert Jan Lindeman (Lotto). El ciclista holandès va encertar l'escapada bona del dia i va aconseguir una victòria èpica –la primera en una gran volta– després d'aguantar l'atac del pilot en l'ascens final i de deslliurar-se d'Ilia Koixevoi (Lampre) en els últims metres. Esteban Chaves (Orica) va continuar líder i Joaquim Rodríguez (Katuixa) va avançar dos llocs en la general (6è) gràcies al defalliment de Froome i del seu company d'equip Dani Moreno.

L'escapada del Lindeman, acompanyat per Julián Quintero (Colòmbia), Jérome Cousin (Europcar), Amets Txurruka (Caja Rural) i Koixevoi, es va formar en els dotzè quilòmetre i va arribar a tenir un avantatge màxim de gairebé 13 minuts en el km 109. El pilot, amb temperatures de 37 graus, va restar letàrgic bona part del recorregut entre Jódar i Capileira, de 191 km, fins que l'Astana es va posar a treballar per reduir la diferència. El Movistar i el Katuixa van donar relleus a l'equip kazakh i abans de l'inici de la llarga ascensió final, de 18 km, l'avantatge dels escapats ja era de només 6:30.

L'escapada havia fet flaire d'èxit gairebé tota l'etapa, però els segons van començar a caure amb rapidesa en les primeres rampes. La diferència era de només 3 minuts a 7,8 km de l'arribada i ja s'entreveia el fracàs de l'escapada. Però llavors Koixevoi va passar a l'atac i va deixar enrere els seus companys d'escapada. Cousin i Lindeman el van atrapar poc després. El francès ho provava tot seguit, en una estira-i-arronsa en què cap ciclista va ser capaç de deixar enrere els seus rivals. En els últims metres, Cousin va caure i els seus rivals es van jugar la victòria entre ells dos. Lindeman va tenir millor cop de pedal i es va endur una victòria espectacular.

Froome va sucumbir en les rampes més dures del port i els seus rivals no van tenir pietat. Fabio Aru fins i tot es va permetre atacar i va mossegar 7 segons a la resta de favorits, que el van situar en el vuitè lloc de la general. Avui es disputarà la vuitena etapa, que tindrà 182,5 de recorregut entre la Puebla de Don Fadrique i Múrcia i dos ports de tercera categoria en l'últim tram.

7a etapa
1r B.J. Lindeman (Lotto)
5h10:24
2n I. Koxevoi (Lampre)
a 0:09
3r F. Aru (Astana)
a 0:29
4t J. Cousin (Europcar)
a 0:34
5è R. Majka (Tinkoff)
a 0:36
6è J.E. Chaves (Orica)
m.t.
7è A. Valverde (Movistar)
m.t.
8è N. Quintana (Movistar)
m.t.
9è L. Meintjes (MTN)
m.t.
10è. N. Roche (Sky)
m.t.
11è D. Martin (Cannondale)
m.t.
12è J. Rodríguez (Katuixa)
m.t.
56è A. Losada (Katuixa)
a 8:20
General
1r J.E. Chaves (Orica)
27:06.13
2n T. Dumoulin (Giant)
a 0:10
3r D. Martin (Cannondale)
a 0:33
4t N. Roche (Sky)
a 0:36
5è A. Valverde (Movistar)
a 0:49
6è J. Rodríguez (Katuixa)
a 0:56
7è N. Quintana (Movistar)
a 0:57
8è F. Aru (Astana)
a 0:57
9è D. Moreno (Katuixa)
a 1:18
10è D. Pozzovivo (AG2R)
a 1:19
11è M. Nieve (Sky)
a 1:21
12è C. Froome (Sky)
a 1:22
38è. A. Losada (Katuixa)
a 12:51
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)