Hoquei sobre herba

Sense el premi de la final per a Espanya

Hoquei herba. L'equip d'Adrian Lock, amb nou catalanes, jugarà demà pel bronze contra Alemanya

Un gol d'Anglaterra quan faltaven vuit minuts va esvair el somni espanyol d'aconseguir jugar la final de l'europeu. I és que l'amfitrió va saber colpejar en el moment adequat, quan Espanya ja havia remat molt per igualar l'1-0 advers inicial. Alex Danson va ser la jugadora local que va obrir el marcador de la semifinal en el minut onze aprofitant una confusió a l'àrea del combinat espanyol després d'un penalty corner. Al tercer quart va arribar l'empat de Gigi Oliva amb un gran tir que va entrar per l'esquadra. Però va ser Lily Owsley la que va acabar d'enfonsar les esperances de les d'Adrian Lock amb un gol clau a prop del final aprofitant una superioritat numèrica per expulsió amb targeta groga de Carlota Petchamé.

El bronze, a les 14.30 h

Espanya, amb nou catalanes (Xanal Giné, Glòria Comerma, Júlia Pons, Berta Bonastre, Georgina Oliva, Cristina Guinea, Carola Salvatella, Carlota Petchamé i Maria Tost), jugarà pel bronze en aquest europeu de Londres demà a les 14.30 hores contra Alemanya, que va perdre 1-0 en l'altre semifinal contra Holanda. Ginella Zerbo, en el minut sis, va ser l'autora del gol.

L'equip masculí, contra França

La selecció masculina tancarà avui la seva participació en l'europeu de Londres contra França a les 12.45 hores. Espanya lluitarà per la sisena posició desprès de perdre dijous contra Bèlgica (3-0). Tot i això, el combinat que entrena Fred Soyez, amb onze catalans, ja està classificat per disputar l'any que ve els Jocs de Rio gràcies a la derrota d'Irlanda amb Holanda perquè Espanya té millor rànquing.

El millor golejador fins ara del torneig ha estat el català Pau Quemada, amb cinc gols. Quemada és un dels onze catalans que competeixen. Els altres són Quico Cortés, Jordi Carrera, Salva Piera, Manel Terraza (lesionat), Marc Sallés, Sergi Enrique, Vicenç Ruiz, Miquel Delàs, Àlex Casasayas, Xavi Lleonart i Roc Oliva.