Hoquei sobre herba

Buscarà un bronze que no té

Hoquei sobre herba. La selecció espanyola femenina, amb nou catalanes, s'enfronta aquest migdia amb Alemanya en el partit pel tercer i quart lloc. Les noies d'Adrian Lock han disputat un gran europeu, i pujar al podi seria una bona cloenda

La selecció espanyola femenina lluitarà aquest migdia (14.30 h) contra Alemanya per pujar a la tercera plaça del podi de l'europeu que s'està disputant a Londres. Guanyar la medalla de bronze seria una bona cloenda a la bona imatge que ha mostrat el combinat estatal, amb nou jugadores catalanes, en aquest campionat d'Europa. La selecció espanyola femenina mai ha guanyat la medalla de bronze. En el seu palmarès té dues medalles de plata en els europeus dels anys 1995 i 2003. Les anteriors quatre vegades que Espanya va disputar el partit pel tercer i quart lloc el va perdre i va acabar quarta. Van ser de manera consecutiva, del 2005 al 2011, i sempre contra Anglaterra. En la darrera edició, el 2013, el combinat femení d'Espanya va ser cinquè. La final femenina la disputaran Anglaterra –el botxí d'Espanya en la semifinal– i Holanda.

El nois cinquens

La selecció espanyola masculina va acabar el campionat d'Europa en la sisena posició i es manté en la màxima categoria. Una derrota l'hauria fet abandonar l'elit de l'hoquei sobre herba europeu. Espanya, amb onze catalans, va derrotar per un ajustat 4-3 França en el grup que decidia del cinquè al vuitè lloc. Amb aquesta derrota, la selecció francesa va ser la que va perdre la categoria. Espanya es va avançar en la primera meitat (2-0) i es va mantenir al davant fins a entrar en l'últim quart. En els darrers quinze minuts, els francesos van buscar la remuntada i van aconseguir empatar dos cops fins a arribar al 3-3 a sis minuts del final. Quan només faltaven quatre minuts per acabar, el català Salva Piera va fer el gol de la victòria. El títol europeu va ser per a Holanda, que va golejar clarament Alemanya en la final per 6-1 després de dominar des de l'inici. Irlanda es va emportar la medalla de bronze en superar Anglaterra (4-2).