Ciclisme

Adrian Merino, campió de Catalunya de muntanya

Ciclisme. El corredor de Bicis Esteve va ser proclamat el millor escalador català en una Ripoll-Vallter amb rècord de participants: més de 300

Adrian Merino (de Bicis Esteve) va ser proclamat campió de Catalunya de muntanya gràcies al seu triomf en la clàssica Ripoll-Vallter, de 50 quilòmetres de recorregut i amb final a l'estació d'esquí dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, la més oriental del Pirineu, en unes condicions òptimes, més encara tractant-se d'una cita que en moltes ocasions s'ha vist afectada per tempestes –sempre és dissabte a la atarda– que algun cop havien anat acompanyades de forta calamarsa. El barceloní, que una setmana abans ja havia guanyat l'Escalada al castell de Blanes amb la presència de la majoria de corredors que aspiraven a aquest títol, va completar el recorregut en 1h30:55 i després de compartir escapada des de Sant Joan de les Abadesses amb Ibon Zugausti (Albi Velo Sport) i Daniel Reyes (Linbikes-Lefa Team), segon i tercer a 31 segons. Jofre Cullell (Megamo RC Team) va ser sisè absolut a 2:25 de Merino i campió de Catalunya cadet, demostrant que arriba en un gran estat de forma al campionat del món de BTT d'aquesta setmana, a Vallnord.

Els campions de les altres categories van ser: David Casanovas (Trans-Lujan Mollet) en júnior, Daniel Ginés (Controlpack) en sub-23, Miquel Escolà (Bicipark reus Club Esport) en màster 30, Diego Fernández (Action-Montcada) en màster-40, Octavi Fontané (Bicis Esteve) màster 50, Cristóbal Maya (Galvesport) màster 60, Sandra Santanyes (Primaflor Orbea) elit femenina, Cristina Bru (De Rosa Women Team) júnior femenina i Mireia Trias (catema.cat-Baix Ter) cadet femenina.

LES DADES DE LA CURSA

310
participants
va tenir el Memorial Fermí Pujol, un dels clàssics de cada estiu en el ciclisme de carretera
absolut
i campió de la categoria cadet va ser el corredor de Santa Coloma de Farners Jofre Cullell