Hoquei sobre herba

Espanya acaba l'europeu quarta

Hoquei sobre herba. Va perdre contra Alemanya (5-1) en el partit per la medalla de bronze

La selecció espanyola femenina va perdre el partit pel bronze de l'europeu i finalment es va haver de conformar amb la quarta posició del campionat. Les jugadores d'Adrian Lock, nou de les quals són catalanes, van caure per 5 a 1 contra Alemanya, campiona continental el 2013. Durant els dos primers quarts, les rivals van aconseguir tancar l'equip espanyol al seu camp amb un joc molt ràpid. Charlotte Stapenhorst va obrir el marcador (1-0, 12'), però Alemanya va continuar pressionant amb combinacions ràpides. Un altre gol de Stapenhorst (19') i un d'Altenburg (21') eixamplaven la diferència a tres gols. Espanya no es va arronsar i va començar les primeres penetracions a l'àrea rival, tot i que sense sort. La seva ofensiva es va tallar després de l'expulsió durant 10 minuts de Guinea. Alemanya ho va aprofitar per fer el quart gol (28'). El cinquè, altre cop de Stapenhorst (32'), no va tardar a arribar i l'equip espanyol ja només va aspirar a fer el gol de l'honor, que va arribar en el minut 43 per mitjà de Petchame.

La final entre Anglaterra i Holanda va acabar amb empat (2-2) i es va decidir a favor de les jugadores angleses en els penals (3-1).

Amat entra al Saló de la Fama

Pol Amat, retirat de la competició el 2013, ha estat inclòs en el Saló de la Fama de la Federació Europea d'Hoquei (EHF), juntament amb l'irlandesa Nikki Symmons. Amat i Symmons s'uneixen a l'holandès Teun de Nooijer, l'alemanya Natachsa Keller i el també català Santi Freixa, que van estrenar aquest reconeixement en el campionat d'Europa celebrat fa dos anys. Amat és el jugador que més partits ha disputat amb la selecció espanyola (304). El 2008 va ser premiat com a millor jugador del món, i també va aconseguir la medalla de plata en els Jocs Olímpics d'Atlanta (1996) i de Pequín (2008). Va disputar cinc Jocs Olímpics de manera consecutiva.