Ciclisme

La ‘Volcanolimits' estarà a l'altura del seu propi nom

Ciclisme. Les Planes d'Hostoles rebrà el 25 d'octubre la cursa de BTT, de 45 quilòmetres (2.000 m D), i dissenyada perquè acabar-la sigui tot un repte

“És de dificultat elevada, no és una prova fàcil. No es tracta d'una pedalada popular sinó que fa honor al nom.” Aquest és el concepte amb el qual Jordi Casas, el director esportiu de la prova, va presentar la tercera edició de la Volcanolimits ahir a la Sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona en un acte en el qual també van intervenir el diputat Carles Salgas i l'alcalde i el regidor d'Esports i Comunicació de les Planes d'Hostoles, Eduard Llorà i Marc Puig, respectivament. La cursa de BTT es disputarà el 25 d'octubre amb un recorregut circular que té en la població garrotxina el seu punt de sortida i arribada, amb 45 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell positiu acumulat. “Té un tram que no és ciclable, per molt bo que siguis has de baixar de la bici. Les motos ja hi passen amb dificultat. Està concentrat en els primers 22 quilòmetres”, hi afegia Casas, que també va voler valorar l'escenari: “El paisatge és encara més espectacular que en les anteriors edicions: passa per tres volcans [Sant Marc, Traiter i Puigrodó], que per la seva localització era més complicat abans. Les Planes d'Hostoles és la porta de la comarca i el recorregut és cent per cent Garrotxa: passes de baixades amb terra volcànica a prats verds.”

El recorregut

“No s'ha fet públic perquè en anteriors edicions la gent venia abans a entrenar i conèixer el lloc i afectaven els propietaris”, va afegir el director de la prova en referència al recorregut, del qual han obert 10 quilòmetres per entrenar-hi i que es fa a una sola volta. En quant els participants, els organitzadors esperen arribar als 350 i són d'arreu de l'Estat. Una xifra inferior a la primera edició perquè el 2013 es van oferir dos recorreguts. A més, la cursa serà també Campionat de Catalunya de BTT de bombers i policies, després de l'acord amb el Club Esportiu Mossos d'Esquadra. “Com a imatge, i marca, no ha de ser fàcil en cap cas acabar-la. Arribar a la meta ha de suposar un esforç”, sintetitzava Casas, que va anunciar que un cop feta la versió BTT començaran a treballar en la versió trail, que es farà el mes de març i que oferirà tres distàncies, també, amb les Planes d'Hostoles com a punt de sortida i arribada.

CAMPIONS

La cursa serà també Campionat de Catalunya de BTT de bombers i policies

DUES VERSIONS

350
participants
espera l'organització per a la prova de BTT. El març es farà la de cursa a peu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)