Esport i política

L'Ajuntament vol passar els World Roller Games al 2019

Patinatge. Barcelona té concedida per al 2017 la primera edició, però l'equip de govern addueix “qüestions pressupostàries” per endarrerir-los dos anys

L'Ajuntament de Barcelona ha demanat a la Federació Catalana de Patinatge l'ajornament fins al 2019 dels World Roller Games previstos per al 2017 per “una qüestió pressupostària”, segons explica Ramon Basiana, el president de la federació catalana. Quan la Federació Internacional de Roller Skating (FIRS) va fer la concessió, l'esdeveniment tenia el suport incondicional del consistori amb Xavier Trias d'alcalde. La regidora d'Esports, Maite Fandos, fins i tot va ser present a Roma en l'elecció en què la capital catalana va derrotar amb claredat Lima, l'altra candidata. Amb el canvi de color polític, però, hi ha hagut un gir. Els World Roller Games no són un assumpte prioritari a curt termini, tot i que la negociació per ajornar-los fins al 2019 continua vigent. I encara bo que sembla que la FIRS acceptaria el canvi i que ja tindria una ciutat candidata per assumir el relleu i fer-los el 2017. El valor afegit per a la marca Barcelona de ser els primers, per tant, està pràcticament perdut. La federació catalana i la federació espanyola, que van de bracet en aquest mundial de mundials, miraran de salvar els mobles en una reunió entre els agents implicats i la comissionada d'Esports, Marta Carranza, que es farà probablement la setmana vinent.

“La FIRS s'avindria al canvi sempre que hi hagués un document signat amb Barcelona perquè tenen una possible candidata a organitzar els WRG el 2017 que no és Lima”, explica Basiana. El nom de la ciutat, que el directiu no va voler revelar, podria ser perfectament Nanjing (Xina), que havia de ser l'organitzadora dels World Roller Games del 2019. El consistori també demanarà en la negociació que altres subseus catalanes s'impliquin en el
projecte per abaratir costos.

Els World Roller Games aplegaran 6.000 esportistes en un esdeveniment que aglutinarà per primer cop els mundials de les nou modalitats adherides a la federació de patinatge, un impuls per a la marca Barcelona i per al món del patinatge en general. Ni tan sols l'anunci que a Tòquio 2020 l'skate, una de les modalitats implicades en els jocs, serà probablement olímpic, ha fet decidir l'Ajuntament barceloní a tirar endavant el projecte en les dates previstes inicialment.

Els Jocs d'hivern i la fórmula 1

En la presentació davant dels mitjans, Marta Carranza, la comissionada d'Esports del nou Ajuntament, ja va dir durant el mes de juliol que l'acord entre el consistori i les federacions catalana i espanyola per a l'organització dels World Roller Games encara no estava signat, un senyal d'alerta. El nou equip de govern d'Ada Colau va eliminar tot just entrar a governar la candidatura dels Jocs Olímpics d'hivern Barcelona 2020. Colau, a més, va criticar la despesa que implica la fórmula 1, tot i que posteriorment va haver de matisar les declaracions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)