Atletisme

Corren sols, treballen junts

Gran Premi la Selva. La tradicional cita del cros gironí arriba a la 25a edició complint el doble objectiu de fomentar l'esport popular i de descobrir nous talents

La presentació de la 25a edició del Gran Premi de cros de la Selva va tenir aquesta vegada una rellevància especial. Àngel Mullera, Esther Guerrer i Adel Mechaal, els tres millors atletes sorgits de les comarques gironines els últims anys, van fer costat a l'organització a Girona i van admetre que sense les curses de promoció i d'elit de cros que s'organitzen durant tot l'hivern a les comarques gironines ells no haurien arribat on són ara. Guerrero i Mechaal van competir en l'últim campionat del món i Mullera va ser medallista en l'europeu del 2014.

Celebrar els 25 anys no es farà de qualsevol manera. Així, tots els campionats de Catalunya es faran en les cites programades en el gran premi. El campionat absolut es farà a Girona el 14 de febrer en el circuit de les Ribes del Ter. El vicepresident de la federació catalana, Josep Maria Antentas, va precisar que fins ara aquest campionat només s'havia fet tres vegades en tota la història a la capital gironina (1982, 1946 i 1984). Els altres campionats que es faran coincidir amb les diferents proves són els de veterans i clubs a Caldes de Malavella i el campionat de Catalunya de cros curt per clubs a Vidreres.

El conseller d'Esports del Consell Comarcal de la Selva va precisar que una altra novetat d'aquesta temporada és que es permetrà participar a atletes sense llicència amb l'objectiu de fer arribar l'atletisme a més famílies. De fet, un dels objectius és que les diferents proves serveixen en certa manera per promoure el turisme familiar en les diferents localitats que reben els atletes.

La prova de l'èxit del Consell Esportiu de la Selva a l'hora de coordinar i tirar endavant amb voluntaris i personal propi aquest circuit és que el gran premi ha “traspassat” fronteres i va molt més enllà de la Selva: Olot, Banyoles, Salt, Malgrat i Girona.

Això és possible també gràcies al suport de la Diputació, la Generalitat i els diferents ajuntaments, tots ells implicats en un projecte que es va gestar fa més de 40 anys al parc de Sant Salvador de Santa Coloma de Farners.

Els tres atletes internacionals es van comprometre a participar almenys en una prova del circuit, com estan fent habitualment en els últims anys. Mullera, fins i tot, està disposat a repartir medalles, animar els nens i fer el que faci falta, conscient que la seva base atlètica en les proves d'obstacles és el cros. Mechaal també va recordar el seu primer cros del Gran Premi, a Riudellots. “Se'm va acostar en Manel Fernández i em va dir: «Noi, tu sí que vals. Això sempre m'ha quedat clavat»”. Guerrero, per la seva banda, va calcular que de les 25 edicions ha participat com a mínim en un cros en 15. “Des que sóc alevina que hi he participat. Ara acompanyo els nois de Banyoles i tots n'estan encantats”, hi va afegir. Diumenge, la primera cita.

NOVEMBRE
1
42è Santa Coloma de Farners
8
33è Sant Hilari Sacalm (curt)
29
20è Cros d'Olot
DESEMBRE
8
21è Malgrat
13
22è Riudellots de la Selva
20
14è Cros de Banyoles
GENER
10
3r Maçanet de la Selva
17
15è Cros de Salt
31
31è Caldes de Malavella
FEBRER
7
27è Cros de Vidreres
14
18è Girona (Campionat català)
La primera cita d'una llarga temporada serà a Santa Coloma, aquest diumenge
Adel Mechaal
Atleta
Fa 15 anys que faig cros en el gran premi i m'afegeixo a les felicitacions als organitzadors
Esther Guerrero
Atleta
Encara estic lesionat, però si tot va bé crec que el 14 de febrer, a Girona, podré córrer
Àngel Mullera
Atleta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)