Ciclisme

Tot a punt per demà, per a la primera Gerunda Road

Ciclisme. La marxa cicloturista, que tanca la temporada i les Fires de Girona, tindrà avui més de cinc-cents participants, elits inclosos

Girona estrenarà demà marxa cicloturista. El tret de sortida de la primera edició de la Gerunda Road serà demà, a les nou del matí, a Fontajau –al carrer Roberto Bolaños Avalos, al vial de la Nestlé–, amb més de mig miler de ciclistes inscrits per recórrer les carreteres per les quals alguns professionals i molts aficionats a la bicicleta de carretera fan les seves habituals sortides. Es tracta d'un recorregut que té com a principal dificultat l'alt de Sant Hilari Sacalm, des de Santa Coloma de Farners, i amb la particularitat que es cronometrarà. Els organitzadors, el Club Ciclista Sport Ter, han volgut incloure aquest tram en una prova que, per seguretat i com passa en les marxes cicloturistes, no es cronometrarà per no fomentar la competència entre els participants, més enllà d'una ascensió en què el gruix del pilot ja s'haurà estirat i permetrà establir una classificació perquè els participants –les evolucions dels quals es podran seguir en directe mitjançant el sistema de cronometratge– puguin comparar els seus registres. Un cop a Sant Hilari i després d'haver passat per Aiguaviva, Sant Dalmai i Santa Coloma, el recorregut baixarà per Osor i allà la volta llarga (135 quilòmetres) s'enfilarà pel coll de Nafré i les carreteres del pantà de Susqueda per continuar per Sant Miquel de Ter, Amer i el tram de les Planes d'Hostoles i Sant Esteve i Sant Martí de Llémena. L'arribada a Girona és per Canet d'Adri, Adri i Taialà. La volta curta (100), en canvi, des d'Osor baixarà fins a Anglès i Bonmatí, i allà continuarà per Constantins, les Serres i el Pla de Sant Joan. L'arribada és per Sant Pere de Llorà i Sant Gregori.

Noms propis

“Les carreteres estan bé, hem tapat dos forats grossos que hi havia al tram de Susqueda i senyalitzat la baixada, per precaució”, afirmava ahir Jaume Coca, de l'organització, que té confirmada l'assistència de David de la Cruz, Fran Zurita, Adrià Moreno, Guillem Cassú i Carles Torrent –Carlos Verona i Israel Núñez no hi podran ser per compromisos de darrera hora.

PECULIARITAT

L'alt de Sant Hilari Sacalm, des de Santa Coloma de Farners, serà cronometrat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)