Més esport

Cinquena victòria de Pinsach en cinc edicions

Curses de muntanya. El cassanenc ha guanyat totes les edicions de la cursa de mitja distància. Toti i Tina Bes s'imposen en la Transgavarres

La Cursa de Muntanya de Girona només coneix un vencedor en la categoria de mitja distància després de les cinc primeres edicions: Marc Pinsach. El corredor cassanenc va tornar a imposar-se en la que es va disputar ahir amb un temps de 2 hores, 5 minuts i 20 segons, i millora en més de set minuts el seu temps de l'any passat

Tant ell com Nil Cardona, amb qui va compartir la victòria del 2013, van sortir amb un fort ritme de la plaça de Sant Domènech de Girona. El de Banyoles, però, va perdre pistonada i va abandonar després de quedar despenjat del cap de cursa. A Pinsach també li va costar mantenir el seu propi ritme i va ser superat, per uns instants, per Jordi Rabionet. El cassanenc va tornar a prendre el control de la prova, i al cim dels Àngels ja tenia un avantatge d'1:25. En el llarg descens final, Rabionet no va llançar la tovallola i va intentar atrapar Pinsach, però el cassanenc va administrar bé la diferència i va creuar primer l'arc de meta. Rabionet arribava 22 segons després i el podi, amb més de quatre minuts de retard, el completava Rubèn Hernández. La victòria femenina va ser per a Eli Gordón (2h29:15), seguida de la sub-23 Júlia Font (2h30:02) i de Mercedes Arco (2h34:48).

Territori Bes

La Transgavarres, la cursa de llarga distància de la prova gironina (52 km), va convertir-se en el vedat privat dels germans Bes. Toti Bes va guanyar, com l'any passat, en homes (4h25:47), i la seva germana Tina es va imposar en dones (5h36:28). La cursa masculina va tenir un desenllaç molt ajustat. Toti Bes no va aconseguir obrir forat fins als últims quilòmetres. Dani Cazalla (4h29:33) i Genís Zapater (4h35:02) el van acompanyar en el podi. La cursa femenina, en canvi, va tenir com a dominadora absoluta Tina Bes. La segona classificada, Mònica Vives, va arribar gairebé mitja hora després. Blanca Márquez va ser tercera.

Les victòries de la cursa Express van ser per a Albert Cuadros, en homes, i Eugènia Miró, en dones.

PROTAGONISTES

Hem sortit molt forts amb en Nil Cardona. Ell ha rebentat i ha abandonat; jo també he estat a punt de fer-ho
És una cursa plana pel que estic acostumat. El ritme de 4:45 el quilòmetre ha estat molt alt
Marc Pinsach
cORREDOR DE CASSÀ DE LA SELVA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)