Atletisme

El retorn d'Ayad Lamdassem i l'estrena d'Ilias Fifa

Atletisme. El fondista lleidatà reapareixerà en la campanya de cros després d'un any allunyat de la competició i el blaugrana serà per primer cop seleccionable per a l'europeu de l'especialitat

Ayad Lamdassem torna a veure la llum al final del túnel. Una lesió al pubis l'havia allunyat de les competicions durant més d'un any i va estar a punt de fer-li llançar la tovallola i abandonar la carrera esportiva. El corredor lleidatà ha persistit i ara està a punt d'encetar la campanya de cros amb el punt de mira fixat, però, en la marató dels Jocs Olímpics de Rio. El fondista d'origen marroquí ja ha disputat un parell de mitges maratons en els últims mesos –1h03:48 a Luanda i 1h03:02 a Birmingham– i la seva estrena en la campanya de cros serà a Atapuerca (15 de novembre), on es començaran a fixar les places per a l'europeu de l'especialitat. Lamdassem, que aquest curs defensarà els colors de Nike, decidirà en les pròximes setmanes on intentarà aconseguir la marca mínima per assistir als Jocs Olímpics (2h13), tot i que la possibilitat més plausible seria en el campionat d'Espanya, que es disputa a Sevilla el 21 de febrer.

Si Lamdassem és un clàssic en l'europeu de cros –hi ha participat cinc vegades i el 2011 va ser subcampió–, Ilias Fifa (FC Barcelona) aspira a competir-hi per primera vegada. El també atleta d'origen marroquí va adquirir la nacionalitat espanyola el mes de juny passat i, per tant, serà seleccionable en aquest campionat (Toulon-Hyères, 13 de desembre) per primera vegada. El corredor blaugrana també competirà a Atapuerca i no renunciarà a la possibilitat de prendre part en l'europeu de camp a través, però el gran repte d'aquest curs és la cita olímpica. “Ara està entrenant-se al CAR de Sierra Nevada i ha deixat la feina per poder preparar al cent per cent els Jocs de Rio. Tota la preparació anirà encaminada a guanyar-se la plaça olímpica per als 5.000 m”, explica el seu entrenador, Rafa Caro. Un altre dels candidats a l'europeu de cros és Adel Mechaal (New Balance), el vigent campió català de l'especialitat. El migfondista palamosí ha estat el més matiner i diumenge passat ja va disputar, i guanyar, el cros de Santa Coloma de Farners.

Carles Castillejo (Adidas), l'atleta amb més títols catalans de cros (nou), també té previst desplaçar-se a Atapuerca, però en el seu cas té la preparació més adreçada a les proves en ruta. Així, el fondista rubinenc competirà diumenge en la Behobia-Sant Sebastià i després, segons el resultat i les seves sensacions, decidirà si prepara el campionat estatal de marató, a Sevilla.

Lídia Rodríguez, el gran referent

La vallesana Lídia Rodríguez (Bilbao Atletismo), vencedora en les dues últimes edicions del campionat català, és el gran referent de l'atletisme del país en aquesta especialitat, i més després de la baixa de Gema Barrachina, que va ser mare al mes de setembre. S'haurà de veure fins on poden arribar atletes veteranes com ara Judit Pla (Bilbao Atletismo), vencedora diumenge a Santa Coloma de Farners, i Jacqueline Martín (FC Barcelona), ara amb fitxa de la federació de Castella i Lleó, a més de Marta Galimany (FC Barcelona), tercera en l'últim campionat català, a Mataró.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)