Atletisme

Carles Castillejo, referència catalana en la Jean Bouin

Atletisme. El fondista rubinenc, vencedor el 2012, tindrà com a principals rivals al circuit del parc de Montjuïc el palamosí Adel Mechaal, l'eritreu Aaron Kifle i el kenyà Michael Bett

Carles Castillejo, de 37 anys, ha començat en plena forma la que podria ser la penúltima temporada a l'elit. La renovació del contracte amb Adidas per dos cursos més ha suposat un estímul en el tram final de la trajectòria atlètica del fondista rubinenc, que fa quinze dies es va imposar en la Behovia Sant Sebastià i que diumenge va acabar dotzè, cinquè entre els corredors estatals, en el prestigiós cros d'Atapuerca. La pròxima parada de Castillejo serà diumenge en la clàssica Jean Bouin, que viurà la 92a edició al circuit del parc de Montjuïc. “Sempre dic que atlèticament he anat creixent amb aquesta cursa”, va explicar ahir en l'acte de presentació de la prova en què va vèncer el 2012. Tot i la seva bona actuació a Atapuerca, Castillejo no té intenció de competir en l'europeu de cros i en les pròximes setmanes ha de decidir si participa en el campionat d'Espanya de marató, a Sevilla, que podria atorgar dos bitllets per als Jocs de Rio (la mínima és de 2h13).

A l'acte de presentació també hi va assistir Marc Alcalà (FC Barcelona), tot i que el seu objectiu en la campanya hivernal se centra en la pista coberta. “A mi la Jean Bouin se'm fa molt llarga. Ara és qüestió d'acumular quilometratge i a veure si puc aconseguir una plaça per al mundial de Portland”, va afirmar el campió europeu sub-23 de 1.500 m. Així, els principals rivals per a Castillejo seran el palamosí Adel Mechaal (New Balance), que ha començat la campanya de cros a un gran nivell, l'eritreu Aaron Kifle i el kenyà Michael Bett.

En categoria femenina, la principal referència catalana tornarà a ser Lídia Rodríguez (Bilbao), que s'ha hagut de conformar amb el segon lloc en les dues últimes edicions. La singularitat de la cursa organitzada per Mundo Deportivo va quedar palesa amb la intervenció de totes les institucions, personificades en Ivan Tibau, secretari general de l'Esport de la Generalitat; Daniel Laga, coordinador d'Esports de la Diputació, i Marta Carranza, comissionada d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)