Més esport

Garcia Pinto perd la targeta del circuit europeu

Golf. Va quedar fora dels 110 primers llocs de la Cursa a Dubai i va haver de disputar la segona fase de l'escola de qualificació, que no va superar

Jordi Garcia Pinto no ha pogut conservar la targeta del circuit europeu en el seu any de debut, i haurà de tornar a disputar el circuit Challenge l'any que ve. El jugador de Canet d'Adri va finalitzar la temporada en el 173è lloc del rànquing de la Cursa a Dubai, una classificació que el va obligar a disputar la segona eliminatòria de l'escola de qualificació, una fase de repesca disputada la setmana passada al camp valencià Panorámica. Els divuit primers accedien a la final, que just ahir es va acabar al PGA Catalunya de Caldes de Malavella, però Garcia Pinto va fer 287 cops (-1), a onze de la divuitena posició, i només va poder ser 54è.

El jugador gironí, entrenat per Josep Anglada, va aconseguir la targeta per disputar el circuit europeu de manera brillant. Va acabar el circuit Challenge 2014 en la setena posició de l'ordre del mèrit –es classificaven de manera directa els quinze primers– i va debutar en la nova categoria amb l'esperança de continuar progressant i millorar el seu joc: “Sempre hi ha marge de millora en el golf”, explicava fa un any.

El resultats en el circuit europeu, però, no l'han acompanyat. Garcia Pinto ha disputat 28 tornejos –més dos més del circuit Challenge– i ha aconseguit un 24è lloc com a millor resultat, en l'obert Joburg, disputat a principis de març. En divuit tornejos no ha pogut superar el tall de la segona jornada i només ha acabat cinc tornejos entre els cinquanta primers i dos entre els trenta primers. Els punts aconseguits el van relegar a la 173a posició, lluny de les 110 que no obliguen a disputar l'escola de qualificació. Garcia Pinto també hauria mantingut la targeta si hagués guanyat un torneig.

Garcia Pinto està pendent que surti el calendari del circuit Challenge per planejar la temporada, en la qual tindrà l'objectiu de recuperar la targeta del circuit europeu.

Acaba la repesca en el PGA de Caldes

La final de l'escola de qualificació, en la qual els participants es jugaven el seu accés al circuit europeu, va finalitzar ahir al PGA Catalunya de Caldes de Malavella. El basc Adrián Otegui va compartir la primera posició amb el nord-americà Daniel Im i el sud-africà Ulrich van den Berg, amb 410 cops (18 sota el par) després de sis jornades de competició. Els 25 primers classificats jugaran en el circuit europeu la temporada que ve. Cap jugador català va superar el tall de la quarta jornada: Pep Anglès va acabar 85è (+1); Carles Pigem, 129è (+7), i Gerard Piris, 148è (+17).