Atletisme

Kifle sorprèn en la Jean Bouin amb un canvi demolidor

Atletisme. El jove fondista eritreu va aprofitar que el kenyà Bett va perdre la sabatilla per atacar els seus rivals i deixar enrere Castillejo a la primera rampa del Parc de Montjuïc

El jove eritreu de 17 anys Aaron Kifle va sorprendre amb un atac a la rampa de la primera volta al circuit del Parc de Montjuïc per imposar-se amb gran autoritat en la 92a edició de la Jean Bouin. El fondista rubinenc Carles Castillejo (Adidas), que aspirava a una segona victòria en la clàssica catalana (2012), es va haver de rendir a l'evidència: “En la pujada a la primera rampa el kenyà Michael Bett ha perdut la seva sabatilla i Kifle ha fet un canvi de ritme demolidor que no he pogut seguir.” L'atleta de l'Adidas va intentar escurçar la diferència, però al final va optar per conservar la segona posició. “Crec que hauria pogut guanyar, però també m'arriscava a perdre el segon lloc”, va explicar Castillejo, que després d'un inici de curs molt intens es prendrà un respir per acabar de definir la planificació de la temporada.

En l'esprint final, Castillejo va superar de dos segons el kenyà Michael Bett, que la setmana passada s'havia imposat en els 10 km de València. Un minut després, i fora de les places de podi, va arribar a la meta el palamosí Adel Mechaal (New Balance). Les marques no es van poder homologar perquè per un error els atletes no van creuar per la línia de meta marcada en la primera volta del circuit i van retallar 300 metres del recorregut inicial.

Victòria de Lídia Rodríguez

En la prova femenina, la ripolletenca Lídia Rodríguez (Bilbao Atletismo) va rebre el premi a la seva persistència i després de dues segones posicions (2013 i 2014) va poder per fi cantar victòria. “Feia dos anys que era segona i en veure el nivell de les competidores ho veia difícil. M'ha sorprès el baix ritme de la kenyana Kibib. Penso que estava indisposada i això m'ha beneficiat”, va comentar. Amb la corredora kenyana fora de combat, Rodríguez es va limitar a controlar la vallenca Marta Galimany (FC Barcelona), que va arribar a la meta 6 segons després que la vencedora. Va completar les places de podi l'alemanya Julia Viellehner.

REACCIONS

M'ha sorprès que Kifle ataqués tan aviat i més sense conèixer el circuit. No l'he pogut seguir