Futbol sala

El Teià Futbol Cinc guanya la copa d'Europa femenina

Futsal. Les maresmenques es van imposar clarament en la final a Taipei (7-2). El FS Femení Lloret va acabar tercer en perdre en la semifinal

El Teià Futbol Cinc va guanyar el títol de la copa d'Europa femenina de futsal, que es va disputar a Lloret de Mar. Per primera vegada, un equip català va ser el campió d'aquesta competició, la més important en categoria femenina que organitza la Unió Europea de Futsal (UEFS). El conjunt maresmenc es va imposar en la final per 7-2 a la selecció de Taipei, que havia estat convidada per l'organització. L'altre conjunt català en competició, el FS Femení Lloret, va acabar en una meritòria tercera posició després d'arribar a la semifinal i caure contra les futures campiones.

El Teià va jugar en el grup A i no va tenir problemes per vèncer el Tagsport rus (22-0), però va patir per superar el Volvo Calamina belga, que va ser campió l'any 2013. Després d'un partit molt disputat i que va acabar en empat (6-6), les maresmenques es van imposar en els penals per 2-1, i van ser primeres de grup. En el grup B, el Lloret va ser segon després de perdre contra Taipei (1-10) i derrotar el Girlpower rus per 6-3. Els dos equips catalans es van enfrontar en la semifinal i la victòria va ser clara per a les del Maresme per 16-1, i van passar a la final, on es van trobar Taipei.

El Teià Futbol Cinc va començar la final perdent (0-1), però abans del descans va empatar. En la segona part, les maresmenques es van avançar (3-1) i, malgrat que les xineses van reduir les diferències, el 3-2 les va esperonar i es van distanciar clarament en el resultat fins a aconseguir el 7-2, la victòria i el títol. Naiara Zarate va ser escollida millor portera de la competició. El Teià ja va disputar la copa d'Europa femenina l'any 2012 i va arribar a les semifinals, en les quals va perdre en els penals contra el futur campió, el Torpedo Mami de Moscou rus (2-2).

LES PROTAGONISTES

En la segona part de la final hem millorat i els nervis han desaparegut, en cap moment hem perdut la intensitat