Atletisme

Castillejo s'estrena a Granollers

Atletisme. Amb un ritme sostingut liquida la resistència del kenyà Michael Bett i obté el primer triomf en el cros per antonomàsia del calendari català

Carles Castillejo (Adidas) continua meditant si apostarà o no per la cursa olímpica de marató, però mentrestant va exhibint el seu dolç moment de forma allà on competeix. Ahir es va imposar en el cros de Granollers, la cita per antonomàsia del calendari català, i va inscriure per primer cop el seu nom en el palmarès de la prova. Com es preveia, la cursa es va convertir en una disputa frec a frec entre Castillejo i el kenyà Michael Bett, que van reproduir el duel de fa quinze dies en la Jean Bouin, aleshores per la segona posició. El fondista rubinenc va marcar un ritme exigent des del primer moment i, especialment, en els últims cinc quilòmetres, en què Bett va ser l'únic que es va atrevir a seguir-lo. Abans havien quedat despenjats Merzougui, Lakhouaja i Ezzaydouny. Al final, Castillejo va tornar a guanyar la partida al corredor kenyà, que tot i el seu esprint final va quedar a tres segons del vencedor. “He anat forçant en els últims cinc quilòmetres, però ha estat un ritme sostingut. No m'ha calgut un canvi sobtat”, va explicar l'atleta de l'Adidas, que ja ha confirmat la seva presència en la pròxima edició de la Cursa dels Nassos.

En la prova femenina la kenyana Vitaline Kibib es va imposar amb autoritat i es va treure l'espina del seu discret paper en la Jean Bouin, en què per culpa d'una indisposició no va poder passar del cinquè lloc. La marroquina de La Sansi Salima Charki va competir en progressió per ocupar el segon lloc al davant de la vallenca Marta Galimany (FC Barcelona), la vencedora de l'última edició i que ahir va completar les places del podi.

Homes (10.000 m)
1r C. Castillejo (Adidas)
31:28
2n M. Bett (Kenya)
31:31
3r A. Merzougui (Sketchers)
32:02
4t D. Lakhouaja (Montornès)
32:05
5è I. Ezzaydouny (FCB)
32:22
6è M. Alcalá (FC Barcelona)
32:37
Dones (8.000 m)
1a V. Jemaiyo (Kenya)
29:48
2a S. Charki (La Sansi)
29:57
3a M. Galimany (FC Barcelona)
30:10
4a J. Pla (Bilbao)
30:58
5a J. Abele (Letònia)
30:59
6a E. Guerrero (New Balance)
31:20
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)