Natació

Belmonte inicia el trajecte final cap a Rio a Amsterdam

Natació. La badalonina inaugura la temporada de piscina llarga als Països Baixos junt amb els catalans Vall, Rando, Ignacio i Puig pensant en els Jocs

Avui Mireia Belmonte (UCAM) comença la temporada a la piscina de 50 participant en l'Amsterdam Swim Cup i l'espera tancar a l'agost millorant les dues plates dels Jocs de Londres a Rio, segons va manifestar abans de marxar cap a la capital dels Països Baixos.

La cita serà el primer test en piscina llarga per a la badalonina, que fa poques setmanes ha retornat a la competició després de superar els problemes a l'espatlla que la van obligar a seguir el mundial de Kazan des de la distància. Cada prova i campionat des d'ara i fins als Jocs serviran de referència i per anar recuperant el to. “Encara no he competit a la piscina de 50 metres, m'estic entrenant amb un volum molt alt de càrrega i les marques encara no sortiran. Anem a Amsterdam a veure com surt la piscina de 50, i a veure com surten els rànquings mundials”, explica. I hi afegeix: “Estic en fase de càrrega però estaria bé acostar-se a les mínimes, no arribar-hi encara però estar una mica per sobre de les marques i temptejar com em trobo i com estic jo respecte dels altres. Nedaré el màxim possible perquè em serveixi per entrenar-me.” Com és habitual, Belmonte ha previst un programa ben atapeït i nedarà nou proves en quatre dies: 400 i 200 estils, 200 papallona, 200, 400, 800 i 1.500 lliure, 200 esquena i 200 braça.

Belmonte continuarà la preparació a Pretòria (Sud-àfrica) i afrontarà un nou examen parcial a l'Euro-Meet de Luxemburg els tres últims dies de gener. Abans de l'Open Primavera al CN Sabadell al març es concentrarà a Sierra Nevada de nou. Una ruta dissenyada per enfortir-se al màxim i explotar a Rio. “Aquest any no tinc por de ningú. Cal anar a mort; l'objectiu és molt clar. Intentaré fer tot el possible per deixar les pors enrere i centrar-me en el que realment és important.” La badalonina treballa amb una fisioterapeuta per recuperar les espatlles al cent per cent. “Ella em diu que tot està molt bé i que només falta continuar treballant perquè el múscul no recaigui.”

A la badalonina l'acompanyarà el gruix de l'equip espanyol absolut, també immers en la preparació olímpica, en el qual destaquen els catalans Jessica Vall (Sant Andreu), Judit Ignacio (Sabadell), Albert Puig (Terrassa) i Juanmi Rando (Sant Andreu), a més de nedadors del CN Sabadell com la valenciana Merxe Peris, el mallorquí Marc Sánchez i els extremenys Miguel Duran i Alejandro García.

El CN Terrassa i el CN Sabadell hi desplacen més nedadors per preparar la temporada de llarga: Maria Buch, Carla Campo, Judit Duarte, Irene García de Dios, Laura Guerra, Carmen Herrero, Paula López, Sara Reyes, Juan Francisco Segura, Carlos Arturo Maecha i Esnaider Rey (Terrassa) i Aitor Martínez i Alan Cabello (Sabadell).

PROTAGONISTA

Estic en fase de càrrega però estaria bé acostar-se a les mínimes i temptejar com em trobo i com estic jo respecte de les altres rivals
Aquest any no tinc por de ningú. Cal anar a mort; l'objectiu és molt clar
Mireia Belmonte
nedadora catalana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)