Waterpolo

Waterpolo

La cara nova de la llista

La golejadora rubinenca Ortiz (20 anys) és la novetat principal en la convocatòria de Miki Oca amb vista al campionat d'Europa de Belgrad

S'ha format al club de la seva ciutat, del qual és l'actual líder, i no ha tingut pressa per fer el salt a un equip superior tot i haver rebut ofertes

Els nervis i la tensió han acompanyat algunes waterpolistes de la selecció espanyola en els entrenaments previs a l'europeu de Belgrad que comença diumenge. Sobretot entre les menys habituals, conscients que si no passaven el tall haurien de seguir les competició des de la distància. La rubinenca Bea Ortiz (20 anys) és una de les que no ha tingut clar fins a última hora si avui formaria part de l'expedició que volarà a Sèrbia per defensarà el títol de campiones continentals. És l'única cara nova respecte a la llista de tretze de Miki Oca del mundial de Kazan de l'estiu passat. Llavors, la vallesana en va quedar fora i ara s'estrenarà en una competició internacional absoluta del màxim nivell.

Ortiz s'ha llaurat el camí a l'ombra, al CN Rubí, un dels equips de mitja taula, que no competeix pels títols i on no sempre és fàcil trobar arguments per entrenar-se si un no s'estimula pensant que cada partit ho pot fer millor. Els seus germans li van transmetre l'afició waterpolista. Va començar fa vuit anys i avui és la líder de l'equip. La seva capacitat golejadora no ha passat per alt a les potències de la categoria, encara que ha declinat les ofertes que ha rebut fins ara. No ha tingut pressa i, mentrestant, ha combinat els estudis –cursa comunicació i audiovisual– amb els entrenaments. Si fa un bon paper a Belgrad i es manté a la selecció espanyola, els esdeveniments es podrien precipitar.

Les concentracions amb jugadores campiones del món i d'Europa i medallistes de plata a Londres es converteixen en un autèntic màster per a les més joves. “N'hi ha prou amb fixar-te amb el que fan. És un aprenentatge constant, i no només a dins de l'aigua. Totes tenen molt de nivell”, explica. A més, té la sort de poder compartir piscina i pràctiques amb una de les seves jugadores de referència, la barcelonina del CN Sabadell Anni Espar, designada millor jugadora d'Europa el 2012. “M'agrada la visió de joc que té, entre altres qualitats”, assegura. Reconeix que no s'ha sentit desplaçada i que l'han ajudat molt, “la integració ha estat fàcil”. Ortiz ha participat en els tres partits de la lliga mundial d'aquesta temporada i li han servit per progressar: “Abans em faltava confiança i ho he treballat.” És conscient de l'exigència que suposa formar part d'una de les millors seleccions del món: “Ho haig de fer com elles, no em queda cap altra opció.”

Si se'n surt, és conscient que s'aproximarà a un dels somnis de qualsevol jugadora, participar en un Jocs, sempre que Espanya obtingui l'únic bitllet en joc a Sèrbia o en el preolímpic del març a Gouda (Holanda).

Versatilitat.
Ortiz destaca per la capacitat golejadora, però també per assistir. Gaudeix a la posició de dos, un lloc reservat a jugadores hàbils, despertes i amb bona visió de joc.
25
gols.
Està entre les deu màximes golejadores de la lliga. L'any passat va marcar 55 gols i va ser la quarta màxima golejadora.
1r
torneig absolut.
A Belgrad disputarà el primer campionat absolut en l'àmbit de seleccions, encara que va debutar en l'edició passada de la copa del món, en la qual Espanya va obtenir el bronze amb un equip B.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)