Atletisme

Victòries de Blanco i Quílez a Maçanet

Atletisme. El vent va marcar la primera cursa del 2016 del Circuit Gironí, prèvia al campionat territorial de Salt

Josep Lluís Blanco (La Sansi) va guanyar la tercera edició del cros de Maçanet de la Selva, la setena de les seves onze cites del Circuit Gironí de Cros i la primera del 2016. La cursa va estar marcada pel fort vent i, en el cas del lloretenc, per un inici accidentat perquè en el moment del tret de sortida era a 80 metres dels participants –estava acabant l'escalfament– i fins al tercer quilòmetre no va poder enllaçar amb el cap de cursa que formaven el júnior Mourad El Krichi (Palafrugell Girona Costa Brava) i Hamid Kabouri (CA Lloret) i Jordi Rabionet (TR - Esports Parra); segon i tercer sènior a 18 i 41 segons.

Anna Quílez (CA Lloret) va ser la vencedora en la categoria femenina amb 21:07. Judit Pujol i Alba Batlle, totes dues del GEiEG, van ser segona i tercera després d'una intensa lluita pel segon lloc resolta per Pujol per quatre segons. Més disputada va ser encara la lluita en la cursa de veterans, el podi de la qual va ser per a Juanjo Verdugo (Cerdanyola CH), Miguel Ángel Balaguer (CE Picornell) i Ivan Serrano (AA Palamós).

El Cros Vila de Salt,
diumenge, és la següent cita del Circuit Gironí i també el campionat gironí.

Andrews és segona a Amorebieta

El 62è Cros Internacional de Zornotza, a Amorebieta, va ser l'escenari de la irrupció a nivell estatal de la britànica de l'AA Palamós, Jess Andrews, segona darrere la kenyana Mercy Cherono. Amb la que va ser campiona del món el 2010 escapada en solitari, l'atleta establerta a Girona i promesa del ciclista professional de l'Etixx Daniel Martin va fer un atac a dos quilòmetres del final i va deixar enrere corredores de referència com ara Diana Martin, Iris Fuentes Pila i Lídia Rodríguez. Adel Mechaal, dissabte, va córrer en el cros d'Edimburg, en què s'enfrontaven les seleccions britànica –vencedora–, la dels EUA i l'europea. El palamosí va ser vint-i-novè i el triomf va ser per a Garrett Heath (EUA), que va avantatjar de dos segons Mo Farah.