Handbol

Un debut sòlid i efectiu

Handbol. El combinat espanyol supera Alemanya en el primer partit de l'europeu, en què Valero Rivera va ser el màxim golejador i Víctor Tomàs va ser designat millor jugador del matx

Un debut en una gran cita sempre costa, però el combinat espanyol va superar el primer repte de l'europeu de Polònia amb molta solvència i oferint, en diverses estones, un bon nivell d'handbol. El primer temps va ser frenètic. Els alemanys van voler imposar el ritme des de l'inici i van agafar el conjunt de Manolo Cadenas adormit. Maqueda des del perímetre va mantenir el tipus per als espanyols, que, de la mà de Víctor Tomàs, van saber capgirar el desavantatge. No va semblar en cap moment que l'extrem del Barça hagués patit una reacció al·lèrgica hores abans. Tomàs va encadenar diverses accions de mèrit i va fer quatre gols gairebé consecutius –dos amb dues rosques de videoteca–. El combinat espanyol va trobar el ritme i va posar la directa. Un parcial de 7-1 a favor va donar un coixí molt ampli a Espanya, que s'havia aplicat en defensa i havia neutralitzat els forts llançaments dels alemanys. Van ser els millors minuts dels espanyols. A les acaballes del primer temps, el duel va baixar de pulsacions i els dos conjunts van respectar-se fins que Maqueda, en el darrer instant, va estavellar un llançament a la cara d'un dels defensors, acció que li va costar la targeta vermella. En el segon temps, el partit va tenir menys ritme. Espanya es va estavellar en més d'una ocasió contra el porter alemany, que va encadenar diverses aturades de mèrit, i Alemanya va poder retallar la distància amb el conjunt de Manolo Cadenas a dos gols. Aleshores, quan pitjor ho estava passant Espanya, va entrar en joc el millor Cañellas. El lateral català, que arribava a la cita amb molèsties a la zona lumbar, va marcar tres dianes en el tram final que van acabar sent decisives en el triomf espanyol. Igual de decisives van ser les parades (13) de Sterbik, que va mantenir dret el combinat de Cadenas davant l'efervescència alemanya en el tram final. Valero Rivera, amb set gols, també va ser clau en un debut solvent i amb molt ofici dels espanyols.

ESPANYA 32 ALEMANYA 29

ESPANYA: Sterbik, Tomàs (6), Rivera (7), Cañellas (3), Del Arco (3), Guardiola (3), Maqueda (3), Gurbindo (2), Aginagalde (1), Entrerríos (1), Garcia (1), Dujshebaev, Mindegia. ALEMANYA: Wolff, Dissinger (6), Reichmann (5), Fäth (4), Schmidt (4), Weinhold (3), Pekeler (2), Pieczkoski (2), Dahmke (1), Lemke (1), Wiede (1), Ernst, Kohlbacher, Sellin, Strobel i Lichtlein (porter suplent). PARCIALS: 3-5, 7-7, 9-9, 14-11, 18-12, 18-15, 20-17, 22-19, 25-22, 28.25, 29-26 i 32-29. ÀRBITRE: Pichon i Reveret.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)