Atletisme

Aposta doble per Kimetto

Atletisme. El plusmarquista mundial de marató serà el cap de cartell de la trentena edició de la mitja de Granollers. L'organització vol aconseguir un registre inferior a l'hora

El kenyà Dennis Kimetto, el plusmarquista mundial de marató i l'únic que ha pogut baixar de les 2h03 (2h02:57) en la distància, tornarà a ser l'aposta com a cap de cartell de la mitja marató de Granollers, que el 7 de febrer arribarà a la trentena edició. Ja ho era l'any passat, però unes molèsties al genoll van provocar la seva baixa d'última hora, que va facilitar el segon triomf consecutiu del seu compatriota Wilson Kipsang.

L'aposta per Kimetto serà doble perquè l'organització vol que el vencedor pugui completar el recorregut en menys d'una hora, una fita que a Granollers només ha pogut aconseguir el malaguanyat Samuel Wanjiru (59:26), el 2008. El millor registre de Kimetto en la distància és de 59:14, acreditat el 2012 a Berlín, abans de fer el seu espectacular debut en la marató. “El circuit és exigent, amb uns 110 m de desnivell, però si el temps hi acompanya i els atletes se saben dosificar s'ha demostrat que és un traçat ràpid perquè en la tornada a Granollers es vola”, va recordar Toni Cornellas, president de l'AE Mitja Marató. Com en edicions anteriors, el pas de Kimetto per Granollers servirà de test abans d'afrontar la marató de Londres (24 d'abril), on coincidirà amb el bo i millor de l'especialitat, amb Kipchoge, Kipsang i Bekele, entre altres.

Fa poc més d'un lustre, Kimetto, que demà farà 32 anys, subsistia com a agricultor conreant blat de moro i cuidant vaques a Rift Valley. Una trobada casual amb Geoffrey Mutai va ser l'inici de la seva meteòrica carrera atlètica, que el convertiria el 2012 en el millor debutant en una marató (2h04:16) i dos anys després en el flamant recordista mundial a Berlín.

Amb tot, les últimes aparicions de l'espigat corredor kenyà no han estat gens lluïdes. L'estiu passat en el mundial de Pequín va abandonar poc després del quilòmetre 30, quan ja s'havia allunyat de les posicions capdavanteres, i en la marató de Fukuoka, el 6 de desembre, també es va retirar després del quilòmetre 5 per unes molèsties a la cuixa.

A Granollers, més enllà de Kimetto, hi haurà una bona nòmina de corredors kenyans que poden assegurar un bon ritme de cursa, sobretot camí de la Garriga, quan el circuit és més exigent. Per part catalana, el principal referent serà Carles Castillejo, que acredita una victòria sonada (2012) i un segon lloc (2013) com a millors resultats.

En categoria femenina, les principals candidates a la victòria seran la kenyana Nancy Jepkosgei i la ucraïnesa Olha Kotovska, vencedora l'any passat. El rècord és encara en poder de l'etíop Gete Wami (1h10:24), del 2006.

Com a novetats d'aquesta trentena edició destaca la prova de 10 quilòmetres (10 h), que precedirà la cursa de 5 quilòmetres (10.30 h) i la mitja marató (11 h). També s'ha incorporat a l'ampli programa del cap de setmana una prova Open, que es disputarà dissabte (10.30 h) amb una clara voluntat integradora, per a gent gran i persones amb mobilitat reduïda. Entre totes les curses, hi haurà uns 12.000 corredors, tot un “fenomen social” a Granollers, com va subratllar ahir l'alcalde, Josep Mayoral.

Categoria masculina
Denis Kimetto
(Kenya)
Titus Kipjumba Mbishei
(Kenya)
Matthew Kipkoech Kisorio
(Kenya)
Vincent Yator
(Kenya)
Enmanuel Bor
(Kenya)
Franklin Chepwony
(Kenya)
Moses Kipkosgei
(Kenya)
Carles Castillejo
(Adidas)
Roman Romanenko
(Ucraïna)
M. Benhmbarka
(AA Catalunya)
Omar Oughzif
(AA Catalunya)
Categoria femenina
Nancy Jepkosgei
(Kenya)
Olha Kotovska
(Ucraïna)
Monika Raush
(Alemanya)
Hasna Bahom
(FC Barcelona)
Ouaffa Hannani
(AA Catalunya)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)