Waterpolo

El bronze també s'escapa dels dits de les campiones

Waterpolo. El combinat espanyol perd contra Italià en un duel per la tercera plaça de l'europeu en què hi va haver moltes alternatives en el marcador i va decidir una canonada de la italiana Bianconi

No va poder ser. El combinat espanyol va bregar amb força ahir contra la contundència italiana però se li va escapar dels dits la medalla de bronze. Les campiones d'Europa passen d'assaborir el tron que van conquistar l'any 2014 a Budapest a guanyar la medalla de xocolata, la que no vol ningú. Hongria, que ahir va guanyar Holanda en la final (9-7), va guanyar l'or i va agafar el relleu del combinat espanyol. Les jugadores de Miki Oca van tenir possibilitats i, fins i tot, un darrer llançament de Roser Tarragó podria haver forçat la tanda de penals. Però va anar-se'n per sobre de la porteria i Itàlia va celebrar el tercer lloc de l'europeu després d'un partit en què es va mostrar més efectiva en atac. Es coneixien perfectament els dos conjunts, els quals, de fet, ja es van enfrontar en la primer fase del campionat, en un partit que, com el d'ahir, va acabar en triomf italià. Van començar avançant-se les transalpines després d'un desajust en la defensa espanyola, però el partit va tenir fins a cinc alternatives en el marcador. Amb el 2-3 de Bea Ortiz, les espanyoles van agafar per primera vegada el timó. Eren els millors moments del combinat de Miki Oca, que en el començament del segon període va intensificar la defensa i va aturar tots els atacs d'Itàlia, que només provava sort des de lluny. Pili Peña va fer el 4-2, però, aleshores, la punteria va servir a les italianes per tornar a igualar el duel. Tarragó, també amb un gran llançament des de la distància, va fer el 5-4 a l'equador del partit. El comandament del matx continuava passant d'una mà a l'altra. Quan semblava que algú tenia el control, baixava el ritme. Semblava que Itàlia, que va agafar dos gols d'avantatge en el darrer quart, acabaria guanyant, però les espanyoles van treure forces d'on no n'hi havia i amb gols de Bea Ortiz i Pili Peña van tornar a empatar quan faltaven dos minuts (9-9). La darrera canonada de Bianconi, l'autèntic botxí d'Espanya ahir, va caure com una llosa sobre un conjunt que se'n va de Belgrad sense medalla i amb la pressió d'haver de bregar per una plaça olímpica en un preolímpic que es presenta'entreveu molt competit.

ESPANYA 9 ITÀLIA 10

ESPANYA: Ester, Bach, A.Espar, B.Ortiz (2), M.Ortiz, Pareja (1), C.Espar, Peña (2), Forca, Tarragó (3), García (1), López i Herrera. ITÀLIA: Gorlero, Tabani (1), Garibotti, Queirolo (1), Radicchi, Aiello, Di Mario (1), Bianconi (3), Emmolo (1), Pomeri (1), Cotti (1), Frassinetti (1) i Teani. PARCIALS: 3-2, 2-2, 2-4 i 2-2. ÀRBITRE: Stavridisi Kun.

El combinat masculí lluita avui pel cinquè lloc

Amb l'espina de no haver aconseguit la plaça per als Jocs Olímpics de Rio, l'equip masculí, dirigit per Gabi Hernández, amb set catalans a les seves files, lluita avui (13.30h) per assolir la cinquena posició de l'europeu. La selecció italiana també serà la rival del combinat masculí en un partit que, segons Hernández, ha de servir per començar a preparar el preolímpic. “No només ens interessa el cinquè lloc per acabar com més amunt millor en aquest europeu, sinó que implica un objectiu més de fons, com és començar a encarar la preparació per al preolímpic amb bon peu”, considera el tècnic espanyol.

De la seva banda, Sèrbia i Montenegro s'enfrontaran en la final (17.45h). Els amfitrions, que van superar Grècia (7-13) en les semifinals, tenen la possibilitat avui d'alçar el tercer europeu consecutiu. La jove selecció de Montenegro, en canvi, vol repetir la gesta del 2008 a Màlaga, on van guanyar l'única medalla d'or del seu palmarès. Aquell cop, els montenegrins van guanyar, precisament, el combinat serbi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)