Més esport

Rocacorba ‘All-Star Game'

Curses de muntanya. La cinquena edició del ‘trail' obre la temporada amb els millors del país. La marató per parelles, la gran novetat

La cinquena edició del trail de Rocacorba obre aquest diumenge la temporada de curses de muntanya amb bona part dels millors especialistes del país i amb la marató per parelles com a principal novetat. Canet d'Adri torna a ser el primer diumenge del mes de febrer el punt de reunió de corredors de referència i el santuari de Rocacorba, el punt més emblemàtic dels tres recorreguts de 38, 30 i 20 quilòmetres amb més de 800 participants.

Núria Picas i Pau Bartoló (Buff) van ser ahir els darrers a confirmar la seva presència en la novetat d'aquesta edició i que serà la prova reina: la marató per parelles, amb 38 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell positiu acumulat. El ripollès Marc Carós, vencedor individual el 2015 i fent equip amb el també ripollès Aleix Fàbregas, el guanyador el 2014, Toti Bes, amb David Coma, Dani Aguirre i Roberto Sancho, Albert Pujol i Ferran Sampere, Adrià Canimas i Eric Moya i Ignasi Riuró i Zoel Codolà són les parelles de referència a la línia de sortida d'aquest innovador format a la demarcació. I si Picas i Bartoló són els clars favorits en la categoria mixta, Tina Bes i Mònica Fàbregas tenen tots els números per guanyar la femenina.

El Golany, el Collet i la muntanya dels Velers són els altres cims de referència del recorregut, que té en els boscos frondosos de la vall de Llémena l'escenari de la cursa que obre el ball del 2016 pel que fa a les curses de muntanya i que, en el cas del trail de Rocacorba, té la seva continuïtat en la Montserrat Skyrace (6 març) i la Cerdanya Skyline (20).

En la versió trail, Àngela Castelló intentarà revalidar el triomf de l'any passat, amb Marta Molist, Carme Tort i Manu Vilaseca com a candidates a superar-la. En homes, Gerard Morales busca el seu tercer triomf a Rocacorba després de la seva absència el 2015 per accident. Roger Viñas i Marc Pérez, segon el 2015, són els altres referents en el recorregut de 30 quilòmetres i 1.800 al qual s'hi va sumar, també ahir, Yerai Duran (Buff). En la de 20 i 800, l'Express, és Júlia Font la que busca el tercer triomf.

Núria Picas, avui a Banyoles

El Teatre Municipal de Banyoles acull aquest vespre (20 h) la tercera ponència del Cicle d'esports i muntanya que organitza el Club Natació Banyoles. Picas repassarà la seva trajectòria des de l'inici i farà incís en la temàtica d'aquest tercer cicle, les curses de muntanya i les curses d'orientació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)