Tennis

Tennis

L'any Bautista

El castellonenc de 27 anys Roberto Bautista (17è) és, juntament amb Novak Djokovic, l'únic tennista de l'ATP que ja ha conquerit dos títols el 2016

Té 27 anys, es diu Roberto Bautista, va néixer en un poble de Castelló –Benlloch, a la comarca de la Plana Alta– i quan en tenia 12 va triar el tennis en comptes del futbol contravenint la tradició familiar –el seu pare va ser jugador professional– i a pesar de ser una de les promeses del planter del Vila-real. El 2009 va guanyar l'or en els Jocs Mediterranis a Pescara i abans havia aixecat la copa Davis júnior, però no va accedir al top 100 fins als 24 anys, tard, gràcies a tres títols challenger. Amb llicència del RCT Barcelona, descobert al CT Castelló per José Bellés i entrenat ara per Pepe Vendrell, és el dissetè de l'ATP i el cinquè en el rànquing del 2016 (12-2). Bautista es va enlairar fins al 14è lloc de l'ATP l'any de la seva eclosió (2014) i va guanyar el premi a la millor progressió de l'any en el circuit. Està jugant com els àngels i comparteix amb Novak Djokovic el privilegi de ser l'únic que ha aixecat dos títols aquest curs. Es va imposar a Auckland en la segona setmana de gener derrotant el nord-americà Jack Sock en la final, i va repetir la setmana passada a Sofia superant el serbi Viktor Troicki. En l'obert d'Austràlia, a més, es va exhibir arribant als vuitens per segon cop (2014). El seu botxí va ser el txec Tomas Berdych –cinc sets–. També ha progressat fins a vuitens a Wimbledon 2015 i a l'obert dels EUA (2014 i 2015).

Títols en totes les superfícies

Els quatre títols del seu palmarès són una mostra de la seva polivalència. Hertogensbosch 2014, sobre herba; Stuttgart 2014, en terra batuda; Auckland 2016, en pista dura, i Sofia, sobre pista dura i indoor, constaten que Bautista s'adapta perfectament a qualsevol superfície gràcies a una empunyadura menys tancada del que és habitual en els especialistes de terra batuda. El seu percentatge de primers –líder ATP 2013 en aquest apartat– i una dreta potent són les seves grans armes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)