Handbol

El somni d'un mundial a casa

Handbol. Granollers, Tarragona i Lleida aspiren a fer el del 2021 i, sinó, el del 2023

Només cinc clubs de tot Europa tenen els seus primers equips jugant en les màximes categories masculina i femenina dels seus respectius països. Un d'aquests és el BM Granollers. Aquesta és la dada que va remarcar l'alcalde de la ciutat, Josep Mayoral, en la presentació de la candidatura que lidera per al mundial d'handbol femení del 2021. A l'aventura –”mediterrània” la van batejar els seus responsables– s'hi han afegit Tarragona, Lleida i Castelló de la Plana.

La primera estimació del pressupost per organitzar el mundial volta els cinc milions d'euros, segons va precisar Mayoral, que també va remarcar que hi ha temps per buscar patrocinadors i recursos i per negociar amb totes les administracions. “Volem fer una candidatura competitiva, forta i buscant aliances”, va dir l'alcalde, que va agrair a les altres ciutats la participació en el projecte.

El president de la federació espanyola, Francisco Blázquez, va admetre que la competència seria dura i va posar com a model el mundial del 2013, en què Granollers i Barcelona també hi van participar com a seus.

Els rivals de la candidatura catalana seran Rússia, Hongria, Noruega i Dinamarca. La seu es farà pública durant els Jocs Olímpics de Rio. Si fracassa la possibilitat d'organitzar el mundial el 2021, ja hi ha l'acord de tornar-ho a intentar el 2023.

L'acte, que es va fer a l'Ajuntament de Granollers, també va reunir representants dels ajuntaments aspirants i de les federacions espanyola i catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)