Handbol

Els quarts passen pel Palau

Handbol. Un triomf del Barça Lassa avui (17 h, Esport3) contra el Pick Szeged obriria forat respecte a un dels rivals que lluita pel primer lloc del grup B, que permet evitar el peatge dels vuitens

En el nou format de Champions League que estrena l'EHF enguany, el primer classificat de cada un dels grups de la competició accedeix directament als quarts de final i evita el peatge del Last 12, les eliminatòries dels vuitens. Un privilegi que la plantilla del Barça, tot i tenir un bon fons d'armari, agrairà al final d'una temporada maratoniana.

Quan queden tres jornades per acabar la fase de grups, el conjunt blaugrana parteix d'una posició privilegiada en la lluita per aquesta primera posició predilecta. El lideratge –i els dos punts de marge respecte al Kielce, el Rhein-Neckar Löwen i el Pick Szeged, que, amb 15, són els altres tres aspirants a la primera plaça– donen poder a un Barça que avui (17 h) rep, al Palau Blaugrana, el mateix Pick Szeged. “El partit és d'una gran importància, perquè, com nosaltres, estan a la zona alta del grup”, reconeix el tècnic del Barça, Xavi Pascual. El privilegi d'evitar-se els vuitens, doncs, passa pel Palau, on el Barça podria descartar un dels rivals en la cursa per aquesta primera posició tan anhelada.

“Ara mateix és un dels equips més en forma a Europa. Defensen amb diversos sistemes i, en atac, Bombac està en un moment brillant”, avisa Pascual, conscient de la dificultat del xoc contra un conjunt que encadena sis jornades europees sense conèixer la derrota –cinc triomfs i un empat–. Tot i ser un equip hongarès, al vestidor del Pick Szeged es parla castellà: el tècnic Juan Carlos Pastor, amb una àmplia trajectòria en l'handbol espanyol, tindrà a la seva disposició l'extrem català Antonio García. El jugador de la Llagosta, flamant subcampió d'Europa amb la selecció espanyola, suposa avui una de les principals amenaces per al Barça. Niko Mindegia, Roberto García i José Manuel Sierra completen el grup de parla castellana.

Jícha torna a escena

Ja va arribar a Barcelona condicionat per una pubàlgia que li feia la guitza en la seva última etapa al Kiel alemany i, a mitjan novembre, en el partit contra el Vardar, va recaure. El txec, de 33 anys, va passar pel quiròfan i ara es troba en la fase final de la recuperació. “Jícha es canviarà i, segons com vagi el partit, jugarà o no”, explica Xavi Pascual. El lateral esquerre del Barça ja ha disposat de petites estonetes en els dos darrers duels que el conjunt blaugrana ha disputat en la lliga Asobal i comença a entrar, de mica en mica, en les rutines de treball del grup. El croat Niko Kopljar és l'única baixa del Barça Lassa per al transcendental partit d'avui contra el Pick Szeged.

LES FRASES

És un dels equips més en forma a Europa. Defensen amb diversos sistemes i en atac Bombac està en un moment brillant
El partit és molt important. Depenem de nosaltres per seguir depenent de nosaltres
Xavi Pascual
entrenador del Barça lassa

Handbol. Lliga de Campions Grup B

Pos. Equip PTS PJ G E P GF GC
1 Barça Lassa 19 12 9 1 2 364 328
2 Kielce 17 12 7 3 2 366 346
3 Pick Szeged 15 12 7 1 4 349 332
4 Rhein-Neckar 15 12 7 1 4 325 307
5 Vardar 14 12 7 0 5 351 318
6 Montpellier 7 12 3 1 8 319 345
7 Kristianstad 5 12 2 1 9 355 385
8 Kolding 4 12 2 0 10 307 375
Darrera actualització: 21-02-2016 20:35:54
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)