Atletisme

Els reptes de Roig i Casanueva a Barcelona

Atletisme. El fondista maresmenc intentarà rebaixar la marca personal en marató (2h18:08) i la bagenca, obtenir la mínima per als Jocs (2h33:00)

La pugna per la victòria en la marató de Barcelona és aquest matí un territori restringit als corredors etíops i kenyans, però entre els fondistes d'elit hi ha dos catalans, Marc Roig (CA Laietània) i Marisa Casanueva (New Balance), amb destacats reptes personals i amb possibilitats de fer-se un lloc entre els primers atletes europeus. Tant Roig com Casanueva viuen fora de Catalunya, però han triat Barcelona per intentar fer un pas endavant en la seva carrera atlètica. El corredor de Sant Pol de Mar va aterrar a la capital catalana procedent de Kenya, on viu amb la seva parella i una filla, i on combina els entrenaments amb la feina de fisioterapeuta amb primeres espases del país. El seu propòsit és rebaixar el seu registre en la distància (2h18:08), que té cinc anys de vigència. Casanueva (Sant Vicenç de Castellet, 1981) viu des de fa vuit anys a Aragó, primer a Montsó i després amb la seva parella a Saragossa. El seu objectiu a Barcelona és aconseguir la mínima olímpica (2h33:00), tot i ser conscient que les possibilitats d'anar als Jocs són, ara per ara, escasses.

A principi de curs, Roig no tenia previst córrer una marató, però les circumstàncies l'han tornat a conduir a la prova barcelonina. “Vaig estar mig any a Adís Abebba, a Etiòpia, en el projecte Sub2hr amb Kenenisa Bekele, però la feina era molt imprevisible i ara l'he deixat una mica aparcat en espera que es consolidi i s'ampliï també fins a Kenya. Això m'ha permès reprendre els entrenaments i tenir cura d'atletes kenyans del nivell de Florence Kiplagat i la jove Faith Chepngetich, subcampiona mundial de 1.500 m rere Genzebe Dibaba”, explica l'atleta del CA Laietània. Amb vista a la cita barcelonina, comenta: “No he fet gaire volum, però hi arribo amb bones sensacions. M'ho prendré amb calma, amb el propòsit d'anar forçant en la segona meitat de la cursa.”

Marisa Casanueva tenia previst competir en el campionat d'Espanya de marató a Sevilla (21 de febrer), ja que el títol i la mínima donava el bitllet automàtic per als Jocs, però una grip la setmana prèvia va trastocar el seu full de ruta. A la capital andalusa van aconseguir el seu propòsit Paula González (2h31:18) i Estela Navascues (2h32:49), i en les pròximes setmanes s'hi podria afegir la gallega Alessandra Aguilar, la principal especialista estatal i que té previst competir en la marató de Londres. “Sé que ho tinc complicat, però la preparació ja està feta i si faig la mínima d'aquí als Jocs encara poden passar moltes coses”, diu, convençuda, la corredora bagenca. Aquesta serà la tercera marató de Casanueva, que té com a millor marca els 2h36:11 aconseguits l'any passat a Berlín. Dos reptes personals, els de Roig i Casanueva, que s'afegeixen als més de 20.000 corredors que avui prendran la sortida (8.30 h per TV3) a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona.

LES FRASES

No he fet gaire volum, però vinc amb bones sensacions dels entrenaments de Kenya
Marc Roig
atleta del ca laietània
Sé que ho tinc complicat per anar als Jocs, però vull fer la mínima i després ja veurem què passa
Marisa Casanueva
atleta del new balance
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)