Atletisme

Casanueva i Roig no perden el somriure

Atletisme. Els atletes catalans no van complir el seu objectiu, però van gaudir de valent de l'ambient de la marató

Els fondistes catalans Marisa Casanueva (New Balance) i Marc Roig (CA Laietània) no van complir els objectius marcats en la marató de Barcelona, però no per això van deixar d'esbossar el millor dels seus somriures per les sensacions viscudes durant la prova. “Estic molt contenta. Ja he vist que la mínima se m'escapava, però m'és igual perquè he gaudit moltíssim de tot el circuit. La gent m'ha estat animant en tot moment”, va explicar la corredora de Sant Vicenç de Castellet, que es va classificar en quart lloc amb una marca de 2h34:57. El bitllet olímpic estava fixat en 2h33:00. En tot cas, és la millor marca personal de Casanueva que, per exigències del període olímpic ha corregut tres maratons en el marge de tretze mesos. En les dues anteriors, va acreditar 2h38:25 a Sevilla i 2h36:11 a Berlín. En aquest sentit, va afegir: “Estic molt contenta d'haver escollit Barcelona. En les altres maratons que vaig córrer quan veia que se m'escapava la marca em quedava trista i decebuda, però avui [per ahir] no. He volgut gaudir de cada moment. L'ambient ha estat espectacular.” L'atleta del New Balance, establerta des de fa vuit anys a l'Aragó, va cobrir la meitat de la prova en 1h16:22, però admet que quan la segona llebre, Víctor del Corral, va acabar la feina (km 32) no va poder mantenir el ritme fins al final.

L'objectiu de Marc Roig a Barcelona era rebaixar la seva marca personal (2h18:08), però amb 2h23:28 va quedar molt lluny del seu propòsit. “A Kenya havia fet bons entrenaments, però realment em faltava més volum per afrontar una marató. S'havia d'intentar”, va admetre l'atleta de Sant Pol de Mar. El corredor maresmenc va afrontar la prova colze a colze amb el madrileny Francisco España, amb unes aspiracions similars. Roig va cobrir la meitat de la prova amb el registre més o menys fixat (1h08:54), però poc després la situació es va torçar. “A partir del quilòmetre 30 he notat que es començava a complicar i realment era massa d'hora per tenir males sensacions. Aquí se me n'han anat molts minuts”, va sentenciar. Francisco España va evidenciar que el ritme marcat era el correcte perquè va acabar en 2h18:38, tot i haver-se d'aturar un parell de vegades per cobrir necessitats intestinals.

Més elogis

Tot i que el resultat final no era l'esperat, Roig va valorar positivament l'experiència: “L'ambient ha estat brutal, el dia molt agradable i la cursa està molt ben organitzada.” Unes paraules, les de Casanueva i Roig, que de ben segur van agradar a RPM, el promotor de la prova, i a Maite Carranza, la comissionada d'Esports de Barcelona. En aquest sentit, va manifestar: “Estem donant al corredor una marató de qualitat i ho volem continuar fent, volem que els participants marxin amb la sensació que han tingut una gran experiència.” I va afegir: “Trencar la barrera dels 20.000 corredors és tot un èxit, i tenim un circuit molt atractiu i variat, que ens permet treballar fins que arribem als 30.000.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)