Atletisme

Eaton i Dibaba encapçalen el cartell de Portland

Atletisme. Tot i la proximitat dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, els dos millors atletes del curs passat no faltaran en el mundial en pista coberta

Els dos millors atletes del 2015, Ashton Eaton (heptatló) i Genzebe Dibaba (3.000 m), encapçalen el cartell del mundial en pista coberta de Portland, que comença avui –tres de la matinada, hora catalana– amb dos concursos de perxa de primer nivell, amb la presència dels dos plusmarquistes de l'especialitat, el francès Renaud Lavillenie (6,16 m) i la nord-americana Jenn Suhr (5,03 m).

Quan falten cinc mesos per als Jocs de Rio de Janeiro, algunes primeres espases han preferit reservar energia per l'esdeveniment olímpic, però no és el cas d'Eaton i Dibaba, que afronten el mundial com a defensors del títol i com a principals favorits a revalidar la corona. El fornit atleta nord-americà no ha disputat cap heptatló aquest curs, però ha demostrat que està en bona forma amb resultats destacables en perxa (5,40 m), 60 m tanques (7.53), 60 m llisos (6.80) i salt de llargada (7,60 m). La combinada masculina es disputarà entre dissabte i diumenge. L'elegant fondista etíop arriba a Portland amb el rècord de la milla aconseguit a Estocolm (4:13.31) i l'exhibició en els 3.000 m de Sabadell (8:22.50) com a targeta de presentació. A la capital vallesana va declarar que a Portland assaltaria els títols de 1.500 i 3.000 m, però al final ha preferit concentrar els seus esforços en la distància llarga. En aquesta prova es trobarà amb la rival històrica de la seva germana gran Tirunesh, la també etíop Meseret Defar.

Els primers títols que es posaran en joc a Portland seran els de salt de perxa. El francès Renaud Lavillenie, que aquest curs ja s'ha elevat per sobre dels 6,03 m, és el màxim candidat a la victòria, però farà bé de no refiar-se davant les noves generacions de saltadors. L'atleta de Barbezieux-Saint-Hilaire, que no va poder competir a Sopot per culpa d'una lesió, ja va tenir un disgust en el mundial de l'aire lliure de Pequín, en què va quedar relegat al tercer lloc. El vencedor a la capital xinesa va ser el jove canadenc Shawnacy Barber, que ja ha sobrepassat el llistó a 6,00 metres. En el concurs femení, la gran favorita és la nord-americana Jenn Suhr, que a Brockport va millorar el seu rècord mundial fins a situar-lo en 5,03.

Altres primeres figures que no faltaran a la població de l'estat d'Oregon són Asafa Powell i Dafne Schippers (60 m), Dimitri Bascou (60 m tanques), Mutaz Essa Barshim (alçada), Valerie Adams (pes) i la veneçolana Yulimar Rojas, que va lluir en el triple salt del míting del centenari de la Federació Catalana d'Atletisme.

Marc Alcalà, un debutant en 1.500 m

A Portland, l'únic representant català serà el jove de 21 anys Marc Alcalà (FC Barcelona), que s'estrenarà en les eliminatòries de 1.500 m, previstes per la matinada de dissabte (les tres, hora catalana). El migfondista gavanenc encara pertany a la categoria promesa, però va cremant etapes molt de pressa i després d'haver debutat el curs passat en l'europeu en pista coberta de Praga, aquest curs ho farà en un mundial. En aquesta prova també hi competeix una de les principals esperances de la selecció espanyola, l'atleta sevillà del Barça Manuel Olmedo. També havia estat convidat al mundial el decatleta de mare tortosina Pau Tonnesen, però hi va haver de renunciar perquè tot just el cap de setmana passat va haver de competir en els campionats universitaris dels Estats Units, on va acabar en segona posició de l'heptatló, amb un total de 6.027 punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)