Ciclisme

L'aparador estel·lar

Froome, Contador, Quintana i Purito asseguren que vénen a Catalunya amb ambició

El cartell reforça la cursa com a referent mundial

Rodríguez:“La gent ve a guanyar la Volta. Ja no és una cursa de preparació, sinó una prova World Tour”

S'imaginen els espectadors d'un partit del Barça passejant per la gespa del Camp Nou i saludant i fotografiant-se amb els jugadors abans que la pilota comenci a rodar? Doncs en el ciclisme i en la Volta, encara és possible. Calella va tornar a ser l'escenari ideal perquè aficionats i curiosos tafanegessin els budells de la caravana ciclista i veiessin bona part dels millors corredors del món de molt a prop. Els protagonistes, distesos i relaxats el primer dia, els van atendre amablement.

I no es tracta d'uns protagonistes qualssevol, sinó els vencedors de les grans voltes 2015 i els que es disputaran el Tour de França d'aquí a tres mesos. La Volta els ha reunit per primera vegada aquesta temporada en “un cartell impressionant” i “una cursa espectacular”, com va definir l'espanyol Alberto Contador, que va afegir: “És una cursa bonica, que m'agrada i em motiva molt.” L'espanyol confia haver-se recuperat després de l'actuació de la setmana passada a la París-Niça, en què se li va resistir la victòria per quatre segons. La prova és una oportunitat de luxe perquè els ciclistes mirin de reüll els seus adversaris i treguin les primeres conclusions. “L'objectiu és observar els rivals i tractar de fer-ho bé”, va reconèixer el colombià Nairo Quintana, que tot just fa tres dies que ha arribat a Europa i confia a superar ràpidament el jet lag i adaptar-se al menjar i a la temperatura. Tampoc no amaga la seva il·lusió per estampar el seu nom al palmarès. “Aconseguir la victòria a Catalunya seria molt important.” No és l'únic. “La gent ve a guanyar la Volta. Ja no és una cursa de preparació, sinó una prova World Tour. Estem al març, tots hem corregut alguna cosa i venim amb moltes ganes”, va manifestar Joaquim Rodríguez. Tot i això, el vallesà, sempre sincer, admet: “No hi arribo tan bé com altres anys, però la Volta sempre m'ha motivat moltíssim.” Purito va afegir: “És un recorregut superguapo, tenim un final a La Molina, com en l'any que la vaig guanyar jo.” Chris Froome, que competeix poc però bé, va confirmar que a Catalunya també intentarà fer una bona actuació. “Hi arribo després d'haver fet un entrenament dur i confio a firmar una bona cursa.”

La història és un dels principals baluards de la Volta. Roda des del 1911 i es troba a les portes de les cent edicions. Però el present també li serveix per reivindicar la seva vàlua i procurar de mantenir la referència en el calendari mundial, en un moment de canvis a velocitat de vertigen. La nòmina de corredors que ha reunit novament és una oportunitat que no pot deixar escapar. En canvi, empreses catalans importants, que patrocinen esports i esdeveniments fora de Catalunya, perden una oportunitat increïble de tenir publicitat en una cita que es veu a 155 països i, de retruc, ajudar una iniciativa catalana històrica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)