Ciclisme

Canvi de torn

Bouhanni (Cofidis) repeteix victòria a Olot i manté el liderat abans de la doble sessió pirinenca

Froome, Contador, Aru, Quintana i Rodríguez descobriran el secret més ben guardat, el seu estat de forma, avui, a La Molina

El francès Nacer Bouhanni (Cofidis) s'intenta carregar de moral a Catalunya amb vista a triomfar al Tour de França. Ahir va ampliar una mica més la confiança en encadenar la segona victòria a l'esprint d'Olot i mantenir el mallot de líder de la Volta. El seu equip havia treballat en el tram final de l'etapa que havia sortit des de Mataró i que havien tingut els belgues Thomas De Gendt (Lotto) i Boris Dron (Wanty), el francès Maxime Bouet (Etixx) i el polonès Kamil Gradek (Verva) escapats durant bona part del recorregut, encara que al final van sucumbir. Bouhanni, francès, musulmà i fill d'immigrants algerians, possiblement un exemple de la integració de l'esport, va rematar la feina i ara només pensa que les dues etapes pirinenques no el deixin sense forces per fer més gros el botí els últims dies. A partir d'avui, uns altres corredors que també treballen dur per brillar al Tour agafaran el testimoni. La primera de les dues sessions pirinenques ha de servir per desvetllar l'estat de forma dels Froome, Contador, Quintana, Aru i Rodríguez, principalment. Però hi ha més escaladors amb opcions de sorprendre, coronar-se a La Molina i convertir-se en líders de la cursa.

El català Joaquim Rodríguez (Katuixa), que va obtenir la victòria a La Molina fa dues edicions, reconeix que enguany aquesta etapa encara és més exigent. La principal diferència és que el pilot passarà l'alt de Toses (1.725) per la vessant del poble de Toses, més dura. Abans haurà superat el Coubet (1.031), també de primera categoria. La jornada es rematarà amb les dues ascensions a La Molina (1.725). L'últim triomfador a l'estació de la Cerdanya va ser el nord-americà Tejay van Garderen (BMC). L'australià Richie Porte, aleshores a l'Sky i avui company de Van Garderen, va ocupar la segona posició a tres segons, i Alberto Contador (Tinkoff) va ser tercer, a vuit.

En l'edició anterior, Rodríguez s'havia endut la victòria amb un atac demolidor als últims 500 metres que van deixar fora de combat Contador i Quintana. La victòria li va donar el liderat, que conservaria fins a Barcelona. El vallesà, malgrat que va manifestar que no s'ha plantat a la cita al cent per cent, tindrà les seves opcions, especialment si torna a arribar a les rampes més dures amb el grup capdavanter.

Froome va advertir als rivals. “No sé com estan els rivals; jo estic en forma, i a l'etapa de La Molina ens hi veurem tots.”

2a etapa
1r. N. Bouhanni (Cofidis)
4:39.10
2n. G. Meersman (Etixx)
m.t.
3r. P. Gilbert (BMC)
m.t.
4t. A. Tsatevich (Katuixa)
m.t.
5è. C. Barbero (Caja Rural)
m.t.
14è. E. Prades (Caja Rural)
m.t.
15è. C. Froome (Sky)
m.t.
20è. N. Quintana (Movistar)
m.t.
23è. A. Contador (Tinkoff)
m.t.
34è. J. Simon (Verva)
m.t.
45è. D. de la Cruz (Etixx)
m.t.
46è. F. Aru (Astana)
m.t.
48è. R. Porte (BMC)
m.t.
60è. A. Losada (Katuixa)
m.t.
90è. J. Rodríguez (Katuixa)
m.t.
145è. M. Soler (Movistar)
m.t.
General
1r. N. Bouhanni (Cofidis)
9:07.41
2n. B. Swift (Sky)
a 0:14
3r. T. de Gendt (Lotto)
a 0:14
4t. D. Impey (Orica)
a 0:16
5è. P. Gilbert (BMC)
m.t.
6è. M. Bouet (Etixx)
m.t.
15è. E. Prades (Caja Rural)
a 0:20
17è. J. Simon (Verva)
m.t.
37è. D. de la Cruz (Etixx)
m.t.
74è. J. Rodríguez (Katuixa)
m.t.
86è. A. Losada (Katuixa)
m.t.
123è. M. Soler (Movistar)
m.t.

De Fontajau a La Molina

La Volta viurà avui la primera etapa decisiva i la que ha d'aïllar les incògnites sobre l'estat de forma dels Froome i companyia. El menú, quatre ports de primera en un paisatge hivernal i nevat. Els alts del Coubet i Toses seran l'aperitiu i el desenllaç es viurà amb el doble ascens a La Molina (1.725). El tret de sortida es donarà a les dotze i deu davant del pavelló de Fontajau, i el final està previst cap a les cinc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)