Ciclisme

Segell de Cruyff Institute

Wouter Poels (Sky), format en màrqueting i comunicació a la institució que l'exjugador i entrenador del Barça havia impulsat, és el més ràpid a Valls

Quintana manté el liderat en una jornada tranquil·la i només el preocupa demà

Nairo Quintana (Movistar) va resoldre ahir positivament la que a priori havia qualificat de jornada més complicada de les tres que havia d'afrontar després de vestir-se el mallot de líder dijous a Port Ainé. Els rivals no el van provar i només l'espanyol Alberto Contador (Tinkoff) i Dan Martin (Etixx) li van rebaixar 1 i 3 segons, respectivament, bonificant al primer esprint intermedi. La resta de la jornada la van completar plegats. El colombià gaudeix de set segons sobre el madrileny i la seva principal preocupació es centra en el final de demà, a Montjuïc.

La consolidació de l'escapada definitiva a 70 km de meta va ajudar a fer que la tranquil·litat regnés en el gran grup. Diferents corredors van buscar l'aventura des de l'inici, però qui se'n va sortir va ser Cataldo (Astana), Poels (Sky), Polanc (Lampre), Siutsou (Dimension Data), Van der Sande (Lotto), Verona (Etixx), Bille i Veuchelen (Wanty). Poels va atacar al port de Lilla i el va coronar amb prou avantatge per afrontar els deu quilòmetres fins a Valls i obtenir la quarta victòria del curs i cobrir l'expedient de l'Sky a Catalunya. Poels, encara que sigui ciclista, té relació directa amb Johan Cruyff, ja que fins fa ben poc ha estudiat al Johan Cruyff Institute, una iniciativa dirigida als esportistes d'elit perquè puguin compaginar la carrera i procurar-se uns estudis per quan es retirin, on ha cursat un màster en màrqueting i comunicació.

Cara i creu

La representació catalana va tenir una jornada agredolça. Marc Soler va ajudar perquè Quintana conservés el liderat i va valorar positivament la feina durant la primera part de la cursa. “He tingut un bon rendiment fins ara, intentant complir i col·laborant al màxim.” Avui l'etapa acaba a casa seva i el del Movistar viurà “una jornada especial”. El vilanoví, al servei del líder, en principi gaudirà de poca llibertat per intentar entrar en una escapada i provar sort al final, però no es descarta.

El vallesà David de la Cruz (Etixx) i el bagenc Jordi Simon (Verva) no van començar l'etapa des de Bagà i es van retirar. El de Navàs, que havia passat la nit amb febre, va reconèixer que s'havia plantejat abandonar dijous durant l'etapa reina, però que al final va fer un gran esforç per creuar la meta de Port Ainé. Però la nit no li va servir per recuperar-se. També van plegar el gal·lès i el recent vencedor de la París-Niça, Geraint Thomas (Sky) i Etienne Van Empel (Roompot).

5a etapa
1r. W. Poels (Sky)
3:59.03
2n. D. Cataldo (Astana)
0:11
3r. G. Bille (Wanty)
m.t.
4t. K. Siutsou (DDT)
m.t.
5è. C. Verona (Etixx)
a 0:13
14è. A. Losada (BMC)
a 0:33
20è. E. Prades (Caja Rural)
m.t.
21è. N. Quintana (Movistar)
m.t.
23è. R. Porte (BMC)
m.t.
23è. A. Contador (Tinkoff)
m.t.
33è. C. Froome (Sky)
m.t.
36è. F. Aru (Astana)
m.t.
46è. J. Rodríguez (Katuixa)
m.t.
70è. A. Losada (Katuixa)
m.t.
86è. M. Soler (Movistar)
m.t.
General
1r. N. Quintana (Movistar)
23:01.19
2n. A. Contador (Tinkoff)
a 0:07
3r. R. Porte (BMC)
a 0:17
4t. D. Martin (Etixx)
a 0:21
5è. T. van Garderen (BMC)
a 0:27
6è. R. Bardet (AG2R)
a 0.32
7è. I. Zakarin (Katuixa)
a 0.42
8è. C. Froome (Sky)
a 0.46
11è. J. Rodríguez (Katuixa)
a 1:22
12è. F. Aru (Astana)
a 1:32
43è. A. Losada (Katuixa)
a 11:36
83è. E. Prades (Caja Rural)
a 33:57
93è. M. Soler (Movistar)
a 38:13

De Sant Joan Despí a Vilanova i la Geltrú

Als equips i corredors amb deutes pendents se'ls acaben els dies per complir previsions. Avui la jornada comença a Sant Joan Despí (12:55) i ben aviat hi haurà un dels dos esculls muntanyosos: La Maladona, de tercera. Superat l'equador hauran de pujar les Ventoses, de segona, que coronaran a 77 km de meta. El tram final no presenta gaires dificultats i els velocistes poden buscar el triomf.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)