Waterpolo

L'equip espanyol tomba Holanda (9-7) i serà a Rio

Waterpolo. Les noies de Micki Oca guanyen l'equip amfitrió en el preolímpic en un partit a vida o mort i podran defensar al Brasil la històrica medalla de plata aconseguida a Londres

L'esport català va col·locar ahir de cop deu atletes més als Jocs Olímpics de Rio d'aquest estiu gràcies a la classificació de la selecció espanyola femenina de waterpolo per al torneig olímpic. En un duel a vida a mort, les noies de Micki Oca van batre Holanda (10-7), l'equip amfitrió del preolímpic, i podran defensar la medalla de plata assolida a Londres el 2012. Les catalanes de l'equip que en principi aniran als Jocs són Laura Ester, Anni Espar, Judit Forca, Mati Ortiz i Jennifer Pareja (CN Sabadell); Marta Bach i Roser Tarragó (CN Mataró); Bea Ortiz (CN Rubí), i Paula Leitón (CN Terrassa). D'aquestes, Leitón, Bea Ortiz i Forca podrien debutar en uns Jocs. No es pot descartar tampoc la presència de Clara Espar, que també ha entrat sovint en els plans d'Oca.

L'inici del partit contra les holandeses va ser absolutament determinant davant la sorollosa afició local. Un contraatac resolt per Judith Forca, la màxima golejadora ahir, va inaugurar el marcador i, seguidament, Pili Peña, girant-se cap a porteria, va fer el 2-0. La defensa d'anticipació de l'equip, amb constants ajudes, va deixar les jugadores holandeses sense opcions. Peña i Forca van situar un 4-0 que semblava letal, sobretot per l'experiència que tenen les jugadores de l'equip espanyol en controlar aquests partits.

Un gol de Van der Sloot quatre segons abans del final va aixecar l'ànim de les locals de cara al segon quart. Sevenich va fer el 4-2, però la defensa ordenada per Oca es mantenia ferma amb Laura Ester mostrant les seves millors qualitats sota els pals. Després d'un intercanvi de gols, Maica García va aprofitar una assistència de Forca per fer el 6-3 just abans del descans. Un gol clau.

Després de la represa, Tarragó i Forca van deixar les holandeses tocades de mort (8-3), però no es van rendir. Amb jugades ràpides i accions de superioritat en el darrer quart, el marcador es va ajustar perillosament (8-7) 4:30 abans del final. La pressió del públic era cada vegada més forta. El que hi havia en joc s'ho valia.

Quan faltaven 4:03 va aparèixer Roser Tarragó per clavar la pilota a l'escaire holandesa en el darrer segon de la possessió (9-7). Llavors va arribar l'hora, una altra vegada, de Laura Ester. El partit finalment es va resoldre en la quinzena superioritat de les d'Oca. Laura López va rebre la pilota i des de la boia una altra de les sirenes del CN Mataró va sentenciar el partit. Al final, la bogeria lògica entre les jugadores, que després d'uns dies de forta pressió, per culpa sobretot de la derrota contra Grècia, es van poder alliberar.

Els quatre escollits

Juntament amb la selecció espanyola també van segellar el seu bitllet per a Rio la selecció italiana, que va patir de valent contra el Canadà (8-7), els Estats Units (19-0 contra França) i Rússia (13-12 contra Grècia). Espanya jugarà la seva semifinal d'avui (a les 4) contra els Estats Units, una repetició de la final olímpica de Londres 2012.

ELS VESTIDORS

L'explosió d'alegria del final s'entén, perquè els Jocs són molt importants per a les jugadores
Micki Oca
SELECCIONADOR

SANG FREDA

Un partit com aquest generava molta tensió, però jugant al nostre nivell podem guanyar qualsevol rival
El marcador va passar del 8-3 al 8-7, però l'equip es va refer en un gran final
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)