Hoquei sobre herba

Als teus peus, Jan Malgosa

Hoquei sobre herba. Una genialitat del terrassenc decideix el duel del KO8 de l'EHL contra el Leuven i certifica l'accés de l'Atlètic Terrassa a la primera final a quatre de la seva història

Quan restaven poc més de quatre minuts perquè acabés el duel del K08 de l'EHL entre el Leuven i l'Atlètic Terrassa, Roc Oliva veia una discutible targeta groga que deixava el seu equip amb un home menys fins al final del partit. Un handicap negatiu per als terrassencs en el tram calent d'un partit que estava empatat a dos gols després d'una segona part de ritme frenètic. El Leuven va agafar el timó i l'Atlètic, inevitablement, va tancar-se enrere. Però, aleshores, va aparèixer Jan Malgosa i la seva màgia. El migcampista terrassenc, habitual escuder dels astres i abonat a la feina menys vistosa, va fer explotar el seu potencial. En l'escenari idoni i davant el millor hoquei sobre herba europeu. Malgosa va rebre una pilota a la part dreta de l'atac, va resseguir la mitja lluna de l'àrea desfent-se de tots els rivals amb una ziga-zaga precisa i va definir amb un potent xut de revés, impossible per al porter belga. Una golàs que conduïa l'Atlètic a la final a quatre de l'EHL per primera vegada en la seva història des que la copa d'Europa va canviar de format el 2007. Abans, el partit dels terrassencs, com en el K016 contra els Dragons, havia estat molt seriós. Ignasi Guerrero havia errat en la primera ocasió clara de l'Atlètic i el Leuven no havia sabut transformar el seu primer penal córner. Precisament, els de Can Salas es van avançar mitjançant la pilota aturada. En l'inici del tercer quart, el capità, Marc Sallés, va batre per baix el porter belga en el primer penal córner dels catalans. L'alegria, però, va durar poc perquè el Leuven va empatar un minut després. La galleda d'aigua freda, però, ni la va notar l'Atlètic, que va tornar a veure porteria en la jugada posterior. Dani Malgosa, incansable en la brega contra els defenses belgues, va provocar un segon penal córner que Roc Oliva va transformar amb el 2-1. L'astre terrassenc, que ahir va tornar a ser titular després de moltes setmanes amb molèsties, va retrobar-se amb el gol en un dia clau. El partit es tornava a posar de cara per a un Atlètic que va saber defensar-se fins al final del partit. Només un magnífic llaçament de penal de Pau Quemada, el millor jugador de la lliga belga, va posar les coses complicades a l'Atlètic Terrassa, que, aleshores, va haver de tirar d'èpica i abonar-se a la màgia de Jan Malgosa. El terrassenc va escriure, en primer persona, la història de l'Atlètic, que ja espera la final a quatre europea del mes de maig a Barcelona.

ATLÈTIC3
LEUVEN2

ATLÈTIC TERRASSA: Calzada, Torrente, Parrilla, Carrera, O. Malgosa, J. Malgosa, Beltran, Sallés, Morera, Oliva i D. Malgosa –onze inicial–, Pujal, Torras, Boltó, Guerrero, Bach, Q. Malgosa i Garcia-Gascón (porter suplent). KHC LEUVEN: Schoo Lans, Moreno, Deront, Quemada, Garcia, Maraite, Renaer, Santana, Pangrazio, T. Genestet, H. Genestet –onze incial–, S. De Groote, Sevestre, T. De Groote, Bourdeaud'hui, T. Willems i L. Willems. GOLS: 1-0 (32') Sallés. 1-1 (34') Pangrazio. 2-1 (35') Oliva. 2-2 (46') Quemada. 3-2 (57') Jan Malgosa. ÀRBITRES: Van Bunge i Stagno.

LES REACCIONS

És un somni. És la demostració que amb un projecte humil es pot ser a la final a quatre
Roger Pallarols
entrenador de l'Atlètic
Veníem a Holanda a intentar pujar una muntanya. Ara, estem en un núvol. Ha estat increïble
Jan Malgosa
jugador de l'Atlètic
La jugada del gol és d'aquelles en què no penses. Finalment, ha sortit molt bé, però podria haver sortit malament

El Polo vol seguir el camí de l'Atlètic

El Polo vol afegir-se a l'Atlètic Terrassa i convertir-se en el segon participant català en la final a quatre de l'EHL que es disputarà a Barcelona. Els barcelonins es veuen les cares avui (14.30 h, Esport 3) amb un dels rivals més complicats de la màxima competició europea, l'Amsterdam. “Son un gran equip i tenen molta qualitat. Hem d'aconseguir que no generin joc”, considera Borja Llorens, jugador del Polo. Els holandesos, amfitrions d'aquesta fase prèvia a la final a quatre, van superar el Wimbledon anglès per 1-3. Els barcelonins, per la seva banda, van desfer-se (3-0) de l'Egara dissabte amb un gran partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)