Hoquei sobre herba

No n'hi ha prou amb ser millor

Hoquei sobre herba. El Polo cau contra l'Amsterdam en el K08 de l'EHL i es queda sense el bitllet per a la final a quatre de Barcelona tot i fer un gran partit i dominar el duel contra els holandesos

Ahir el Polo va merèixer classificar-se per a la final a quatre de l'Euro Hockey League. Però l'esport no sempre és just. Els barcelonins ho van fer gairebé tot per guanyar el duel del KO8 de la màxima competició continental contra l'Amsterdam –que exercia d'amfitrió–, però la millor efectivitat de cara a gol dels holandesos va sentenciar el duel. D'aquesta manera, l'Atlètic de Terrassa serà l'únic representant català en la final a quatre que es disputarà els dies 14 i 15 de maig a l'estadi Pau Negre de Barcelona. El Kampong, l'Amsterdam (tots dos holandesos) i el Harvestehuder alemany acompanyaran els terrassencs. Ahir, el Polo va fer gairebé tot el que estava al seu abast per ser-hi. Tot i uns minuts inicials de domini altern, l'agressivitat i la intensitat barcelonina va permetre als homes de Carlos García Cuenca guanyar terreny. De fet, fruit de la pressió asfixiant, Mane Terraza i Xavi Lleonart van tenir les primeres ocasions clares per al conjunt de la Diagonal. Però quan millor jugava el Polo i més trepitjava l'àrea holandesa, va arribar el gol de l'Amsterdam. Els locals van errar en la recepció del seu primer penal, van rectificar i van aprofitar la superioritat en la marca per obrir la llauna mitjançant Robert Tigges. Era un cop dur per a un Polo que no es va arronsar i va seguir manant en el duel. En l'inici del segon quart, de fet, el davanter barceloní Alex Casasayas va punxar una pilota filtrada dins l'àrea i va enviar la rematada el pal. La sort es va aliar amb l'Amsterdam, que, del refús, va generar un contraatac vertiginós que va culminar Valentine Verga amb el 0-2. Massa premi per a un Amsterdam que no havia generat perill a la porteria barcelonina. El gol va deixar molt tocat el Polo, que va veure com els holandesos creixien en el tercer quart i generaven les seves millors ocasions. Quan semblava que els barcelonins estaven ferits de mort va aparèixer Mario Fernández. El porter barceloní va encadenar quatre intervencions de mèrit gairebé seguides que van salvar el seu equip i van donar ales als seus companys. En el darrer quart, el Polo va treure tot el que li quedava. Els jugadors barcelonins van tancar al seu camp l'Amsterdam i van generar molt perill, sobretot des del penal. En el cinquè, Mati Rey va punxar el llançament de Borja Llorens, va retallar distàncies (2-1) i va posar emoció als deu darrers minuts del duel. La insistència dels de la Diagonal, però, va topar amb el porter holandès, que va rebutjar una doble ocasió clara i va acabar aigualint els ànims encesos d'un Polo que, tot i fer un partit més que digne, va veure impotent com se li escapava la final a quatre.

AMSTERDAM2
POLO1

AH&BC AMSTERDAM: Goedegebuure, Vermeulen, Buissant, Bakker, Pruyser, Tigges, Verga, Leijs, Mooj, Rohof i Reid-Ross –onze titular–; Rens, Hart, Sweering i Freixa. RC POLO BARCELONA: Fernández, Fàbregas, Masana, Rey, Llorens, Terraza, Salva Piera, Alegre, Lleonart, Vila i Casasayas –onze titular–; Chaves, Borrell, Bordas, Llorenç Piera, Casanovas i Turull. GOLS: 1-0 (14') Robert Tigges. 2-0 (18') Valentin Verga. 2-1 (50') Mati Rey. ÀRBITRES: Grochal i Pontus.

LES REACCIONS

La sensació que ens enduem és que ho hem tingut molt a prop. Però, a Europa, si no materialitzes les ocasions ho acabes pagant car
No ens consola, però queda la lliga. Toca fer reflexió, treure conclusions i aprendre'n
Mane Terraza
Capità del polo
Costa molt de remuntar dos gols en els primers quarts. Encara hem de millorar coses si volem fer alguna cosa gran a Europa

El Club Egara, subcampió de l'EHL júnior

L'equip egarenc participava, paral·lelament amb la competició absoluta, en l'Euro Hockey League júnior. El conjunt de l'Egara format amb jugadors d'entre 13 i 14 anys va acabar subcampió de la competició després de perdre (4-1) en la final d'ahir contra el Kampong holandès. El solitari gol de Jan Clapés va ser insuficient per aixecar el títol contra un equip que es va mostrar molt efectiu en els contraatacs. “Ha estat una llàstima, però l'experiència ha estat molt profitosa per als nanos. Ha estat una gran oportunitat per aprendre i per competir amb rivals de molt nivell”, considera el tècnic egarenc, Jordi Rovira.