Ciclisme

Les Gavarres més internacionals

Ciclisme. Roel Paulissen i Katazina Sösna guanyen la segona Extreme Gavarres IRC, de categoria UCI

Roel Paulissen i Katazina Sösna (Torpado Team Factory) van ser els vencedors absoluts de la segona edició de l'Extreme Gavarres IRC, amb 100 quilòmetres i 3.000 metres de desnivell positiu acumulat amb sortida i arribada a Calonge. La cursa, que l'UCI ha inclòs aquest 2016 en la copa internacional de bike marathon en categoria 3 i que obria també la copa catalana de l'especialitat –disposa de dues cites més– va reunir 400 participants. El recorregut el formaven els principals camins de les Gavarres, tot i que en el seu tram final la dificultat tècnica augmentava molt. Tant és així que el guanyador de la primera edició, Oriol Colomé (Bicis Esteve), va haver d'abandonar per problemes tècnics –un tall a la coberta del darrere– quan era segon i el perseguidor més immediat del guanyador, que ja havia llançat l'atac amb el qual va sentenciar la prova.

El belga Roel Paulissen, quatre cops olímpic i doble campió de la copa del món, ja s'havia escapat en solitari al capdavant de la cursa i deixava la incertesa en la lluita pels llocs del podi, que, finalment, van ser per a Pau Zamora (Buff) i el francès Sébastien Pelé (UE Joue les Tours), segon i tercer a 10 i 11 minuts de Paulissen; que va fer 4h00:38. Francesc Freixer (Bicis Esteve) va quedar a 16 segons de Pelé. Daniel Carreño (Cross Chiken Team), Miquel Escolà (Olympia Factory) –millor màster 30–, Christian Vázquez (Probike), Nicolas Cambus (Team Cycletires.com), Javier Salamero (King Barcelona) i Jofre Prunera (CBR Riudecols) van completar el top 10, mentre Jordi Prieto (King Barcelona) va ser el vencedor en màster 40.

En la categoria femenina va ser la lituana Katazina Sösna (Torpado) la que va imposar el seu domini, amb un temps de 4h45:14, i Sandra Santanyes (MMR) va ser segona a gairebé cinc minuts de la número u del rànquing de Lituània. Maria Casanova (Bicis Esteve) va tancar el podi femení de la cursa de 100 quilòmetres.

L'Extreme Gavarres IRC va disposar també, igual que en la seva primera edició, d'un recorregut de 30 quilòmetres en format de marxa popular i que oferia la possibilitat de fer un tram del circuit de la cursa UCI. Marc Montero va ser el més ràpid dels més de cent corredors que van fer aquesta versió reduïda.

Dotzè lloc per a Hermida en la copa suïssa

Josep Antoni Hermida va ser dotzè en la Swiss Bike Cup, disputada ahir a Rivera, i una setmana després d'abandonar en la Montagnetta, a Milà. “És una sortida en una rampa al 15% i he arribat a dalt el catorzè. Les sensacions inicials han estat molt bones”, va dir el corredor del Multivan Merida, que es va mantenir en el top 10 fins que va patir una punxada una volta i mitja abans del final. “Era un circuit molt tècnic i perillós pel fang. He punxat la roda del darrere i he hagut de parar a canviar-la”, va explicar el cerdà, content amb el seu rendiment: “La setmana passada estava més cansat del que és habitual per la càrrega d'entrenament. Aquesta ha sigut més lleugera i he estat assimilant els entrenaments anteriors. M'ha permès anar més còmode.”
La Bundeslliga de Bad Säckingen és la següent cursa que Hermida té previst córrer.