Waterpolo

Eliminatòria entre campions

Copa. El Mediterrani, que fa vint anys va guanyar la primera edició de la copa, juga els quarts contra el Sabadell, vigent vencedor i màxim favorit per renovar el títol, diumenge

El CN Sabadell Astralpool manté la condició de favorit en el waterpolo estatal femení i aspira a encadenar el novè títol de copa, el tretzè de la història, en una competició que comença avui a les instal·lacions del club vallesà. Si es compleix el guió, el campionat se l'haurien de disputar diumenge amb La Sirena Mataró, que té un quadre força favorable.

El Mediterrani és el primer rival de les sabadellenques en la vintena edició de la copa, que es va disputar per primera vegada el desembre del 1996, en una aposta de la federació espanyola per ampliar l'oferta competitiva femenina amb un torneig que havia quallat en l'àmbit maculí. Precisament, les barcelonines van dominar la competició en les quatre primeres edicions i el 2003 van celebrar el cinquè i últim títol. L'Ondarreta, amb dos títols, és el tercer club que figura en el llibre d'honor.

L'actual responsable dels esports d'aigua del Medi i durant una dècada entrenador del masculí, primer, i del femení, després, José Alcázar, recorda aquells títols: “A diferència d'altres clubs, aquí vam apostar pel waterpolo femení i pels esportistes de casa des del principi; és la nostra identitat.” El primer dominador de les competicions femenines s'ha mantingut en un segon pla en els últims anys amb l'auge i l'aposta del Sabadell i el Mataró. “Estem en un moment d'espera. Crec que no val la pena invertir si no és per guanyar; sóc dels que penso que els segons i tercers llocs no serveixen. Tot i això, continuem evolucionant i fa una dècada que estem entre els tres primers en les categories”, explica Alcázar. La producció del Medi no cessa. Alejandra Aznar (2000) i Paula Crespí (1998), avui a les files del Sant Andreu i amb papers protagonistes, són els últims productes de la factoria del Medi, d'on també han sortit talents com ara Laura Ester i les germanes Espar, avui al Sabadell i amb un palmarès de luxe.

Semis catalanes

Quatre dels cinc representants catalans tenen moltes opcions de creuar-se a les semifinals de demà. El Rubí enceta la competició contra el Moscardó i és favorit per vèncer i enfrontar-se al Mataró, que no ha de patir amb l'EW Saragossa. A l'altra banda del quadre, a part de l'esmentat Sabadell-Medi, el Sant Andreu té més opcions que el Dos Hermanas.

LES REACCIONS

Vam apostar pel waterpolo femení i per gent de la casa des del principi; és la nostra identitat
Estem en un moment d'espera, no val la pena invertir si no és per guanyar
José Alcázar
responsable dels esports d'aigua del ce mediterrani
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)