Sense perdó

Waterpolo. La copa no brinda sorpreses i avui Mataró i Rubí i Sabadell i Sant Andreu intentaran accedir a la final després d'haver superat els quarts

El guió es va complir al peu de la lletra en la jornada inaugural de la copa i avui quatre dels cinc catalans intentaran accedir a la final de la vintena edició. El CE Mediterrani és l'únic que es va quedar pel camí després de creuar-se amb el CN Sabadell Astralpool, amfitrió, vigent campió i màxim favorit. Les vallesanes s'enfrontaran al Sant Andreu i el Rubí i La Sirena Mataró protagonitzaran l'altra semifinal. A més, la superioritat dels favorits va restar emoció als quarts. L'eliminatòria més ajustada va ser la primera de la tarda, encara que el Rubí no va patir mai per la classificació. La internacional Bea Ortiz va contribuir directament al passi amb els set dels onze gols. La rubinenca va aparèixer decisivament en el darrer quart per sentenciar amb quatre gols i evitar que el Moscardó es plantés al tram final amb possibilitats després d'haver-se mantingut en els partits en els tres primers parcials. Després del descans, el Rubí havia gaudit d'un avantatge de 3 gols (2-5) que semblava definitiu, però les madrilenyes van reaccionar (5-7). La Sirena Mataró, conduïda per Benekou i Gragnolatti, va sentenciar al segon quart un Saragossa que s'havia mantingut al partit en el primer parcial (4-2). Avui, les de Florin Bonca confien eliminar les vallesanes i poder tornar a disputar una final de copa, una fita que han aconseguit només dos cops al llarg de la seva història. I encara menys dificultat van tenir els dos protagonistes de la segona semifinal d'avui. El Sabadell va mostrar la seva versió més letal en atac i va noquejar el Medi en el primer parcial (8-0) amb dos gols de Pareja, Anni Espar i un de Maica, Clara Espar i Forca. La renda li va permetre acabar el partit gestionant els canvis. El Sant Andreu també va sortir amb empenta (4-0) amb els gols de Lloret, Aznar (2) i Crespí i va controlar el Dos Hermanas. Després del descans van sentenciar amb un parcial de 8 a 1 i avui confien poder plantar cara a les vallesanes.

RUBÍ11

LA SIRENA MATARÓ: Keeve, Gragnolatti (4), Bonamusa, Benekou (5), Tarragó (1), Alba Bonamusa, Cambray (2), Gibson (1), Bach (1), Meseguer (3), Ríos, López i Neddermann. EW SARAGOSSA: A. Corao, Ciudad (2), Jiménez, R. Corao, Sanz, Coloma, Blas (2), M. Madre, C. Madre, Valdivielso, Gómez, Tazueco (1) i Ballesta. PARCIALS: 4-2, 4-0, 2-1 i 8. ÀRBITRES: Marcos i León. MOSCARDÓ: Herrera, Vesperinas (2), Mota (1), Arias, Martín (1), Moraleda, Sarmiento (1), González, Serrano, Mira, Ruiz (1), Benavides i Sabugal. RUBÍ: Vila, Sampons, D. Gerschcovsky, G. Gerschcovsky, Soriano, Barreiro, Castellà, Ortiz (6), Escoda (1), Sampons, Estalella, Triviño (3) i Rutgers. PARCIALS: 1-2, 1-2, 3-3 i 1-4. ÀRBITRES: Suárez i Domínguez. CN SABADELL ASTRALPOOL: Ester, L. Sánchez, A. Espar (4), Casado, O'Donnell, Pareja (3), Cordobés (2), García (2), Peña (2), C. Espar (2), Domènech (1), Forca (3) i M. Sánchez. CE MEDITERRANI: Fuertes, Vicente, Gual (2), Panicello (1), Gorria (1), Goset (2), Díaz (1), Graupera, Llisterri (1), Durán, García (1), Lizotte i Domínguez. PARCIALS: 8-0, 5-3, 3-3, 3-3. ÀRBITRES: Cisneros i Illescas. CN SANT ANDREU: Gazulla, Crespí (1), Lloret (3), Guiralt (3), Morell (1), Roca, Hernández, Mora (2), Fernández, Recio (3), Setó (1), Aznar (3) i Hoyos. CW DOS HERMANAS: Trinidad, Souza (1), Sánchez (1), Salguero (1), Roldán, Díaz, Carmona, Miranda (2), Reina (1), Ward, Hudyn, Hurtado i de la Torre. PARCIALS: 5-1, 2-1, 8-1, 2-3. ÀRBITRES: Baños i Segurana.