Més esport

Tan a prop i tan lluny

Handbol. La selecció espanyola, subcampiona d'Europa fa gairebé tres mesos, es queda sense bitllet per als Jocs de Rio després d'un gol suec en el darrer instant

“Em fa vergonya com funciona el nostre esport”,
va escriure ahir Víctor Tomàs a Twitter. I no li falta raó, al capità del Barça, perquè ahir la selecció espanyola –subcampiona d'Europa fa tres mesos, quarta en el mundial del 2015, bronze europeu fa dos anys i or mundial el 2013– s'ha quedat fora dels Jocs de Rio 2016 després de guanyar Suècia per només dos gols de marge. En necessitava un més el conjunt espanyol, que va veure com el suec Ekberg feia el 23-25 definitiu des dels set metres quan faltaven cinc segons per acabar. Un desenllaç molt cruel després de quatre anys lluitant per ser a la cita olímpica. Deixant de banda els complexos (i mal fets) sistemes de classificació olímpica, les normes eren clares: Espanya ahir havia de guanyar per tres gols de diferència. Enrere quedava la dura derrota de divendres contra Eslovènia, en què només es van marcar cinc gols durant la segona part. Els espanyols s'ho jugaven tot en seixanta minuts fatídics, i van fer bé la feina. Espanya sempre va anar al davant i amb un Dani Sarmiento excels va endur-se un 11-13 en el descans que cridava a l'esperança. Espanya es feia forta en defensa i sabia fer mal al contraatac i en les transicions ofensives. El coratge de Jorge Maqueda quan se superava l'equador de la segona meitat va fer que Espanya se situés per primera vegada amb el coixí de tres gols necessari per ser a Rio de Janeiro. Però, quan la selecció espanyola fregava la classificació olímpica amb els dits (21-25), els suecs, esperonats pel seu públic, es van fer forts tot i jugar en inferioritat, van saber controlar el tempo de la darrera situació del partit i van forçar un darrer penal a Gedeón Guardiola. Des dels set metres, només una aturada del blaugrana Gonzalo Pérez de Vargas hauria fet bo el resultat, però Ekberg va anotar i va privar Espanya de la competició olímpica.

SUÈCIA23
ESPANYA25

SUÈCIA: M.Andersson, Ekberg (5), K.Andersson (2), Gottfridsson (3), L.Nilsson (6), Kallman (3) i Nielsen (2) -set inicial- Olsson, Stenbacken, Konradsson, Karlsson, Jakobsson, Petersen, Zachrisson (1), A.Nilsson (1) i Appelgren (p.s.). ESPANYA: Pérez de Vargas, Dujshebaev, Gurbindo, Guardiola, Ugalde (2), Morros i Sarmiento (5) -set inicial- Maqueda (4), Entrerríos (3), Aginagalde (2), Rodríguez, Cañellas, García, Baena, Rivera (9) i Corrales (p.s.). MARCADOR: 2-3, 4-6, 7-7, 9-8, 10-9, 11-12, 14-14, 17-17, 17-17, 18-20, 20-23 i 23-25. ÀRBITRES: Nachevski i Nikolovski (Macedònia).

LES REACCIONS

Ens hem esforçat i ho hem intentat per tots els mitjans, però el partit clau no és contra Suècia; no hauríem d'haver perdut contra Eslovènia
És ben trist que un equip amb el bagatge d'Espanya es quedi fora dels Jocs Olímpics
Manolo Cadenas
seleccionador espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)